PROBLEMI U AVIO SAOBRAĆAJU

Preusmjereni avion iz Stokholma, otkazano više letova

Osam sati vožnje autobusom čeka i putnike aviona koji je u 9.50 sati trebalo da danas sa podgoričkog aerodroma leti za Stokholm
10170 pregleda 10 komentar(a)
Aerodrom Podgorica (arhiva), Foto: Boris Pejović
Aerodrom Podgorica (arhiva), Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 14.01.2019. 12:22h

Avion kompanije Ryanair iz Stokholma, koji je jutros trebalo da sleti u Podgoricu, zbog snijega je preusmjeren na Zadar, u Hrvatskoj. Otuda će putnici autobusom biti prebačeni do glavnog grada Crne Gore, a osam sati vožnje autobusom čeka i putnike aviona koji je u 9.50 sati trebalo da danas sa podgoričkog aerodroma leti za Stokholm.

Mada je prvobitno na sajtu Aerodroma Crne Gore stajalo da je i let RyanAir-a iz Brisela za Podgoricu preusmjeren, ovaj avion sletio je u Podgoricu oko 15:30.

"Trebalo je da poletimo za Švedsku iz Podgorice u 9.50, ali je avion u dolasku preusmjeren za Zadar. Sad treba busom osam sati do Zadra, a onda let od dva sata...", požalio se na Facebooku jedan od nezadovoljnih putnika, navodeći i da na podgoričkom aerodromu nisu imali tačnu informaciju o vremenu polaska autobusa za Zadar. Dodaju i da su ih na aerodromu za dalje informacije uputili na avioprevoznika, kompaniju Ryanair.

Iste informacije i zvanično su saopštene redakciji "Vijesti".

"Zašto je avion preusmjeren na Zadar je pitanje za Ryanair, to je njihova odluka", kazala je Milica Babić, portparolka Aerodroma Crne Gore.

Danas su otkazana i četiri leta - let AirSerbia iz Beograda i Austrian Airlinesa iz Beča, kao i letovi iz Ljubljane i Varšave.

Uprkos snijegu, kako je rekla, aerodrom u Golubovcima je danas otvoren za druge letove.

Preporučujemo za Vas