Inicijativa Surfuj pametno: Podučiće 6.000 osnovaca o sigurnosti na internetu

Ove godine će nastavnici i roditelji biti još više i aktivnije uključeni, jer je jedan od fokusa i da se stariji osjećaju bezbrižno kada su im učenici i djeca na internet
0 komentar(a)
Surfuj pametno, Foto: Telenor
Surfuj pametno, Foto: Telenor
Ažurirano: 13.02.2015. 13:34h

Telenor fondacija nastaviće aktivnosti u okviru inicijative „Osvoji Internet, surfuj pametno“, usmjerene na edukaciju o bezbjednoj upotrebi interneta, koja ulazi u četvrtu godinu realizacije.

Ove godine će nastavnici i roditelji biti još više i aktivnije uključeni, jer je jedan od fokusa i da se stariji osjećaju bezbrižno kada su im učenici i djeca na internetu.

Menadžerka Telenor fondacije Adrijana Husić je navela da će broj djece obuhvaćenih projektom ostati na prošlogodišnjem nivou.

„Ove godine ćemo obići 16 gradova i 30 škola iz svih regija Crne Gore i edukovati oko 6.000 djece. Naša misija je 'Internet za sve'“, navodi se u saopštenju. „Pružanjem konkretnih i korisnih savjeta i alata za povećanje stepena zaštite djece od neprimjerenih i za njih neprilagođenih sadržaja, četvrtu godinu za redom doprinosićemo stvaranju bezbjednijeg Internet okruženja i omogućićemo djeci da rasterećeni uživaju u prednostima sigurnog Interneta“.

„Surfuj Pametno“ inicijativa je tokom prethodne tri godine, u 20 opština i kroz 420 interaktivnih radionica, edukovala 9.200 osnovaca koji su naučili pravila ponašanju na Internetu, društvenim mrežama, zaštiti ličnih podataka i bezbjednom surfovanju.

Partneri Telenor fondacije u realizaciji Inicijative su Ministarstvo prosvjete, Ministarstvo za informaciono društvo i telekomunikacije, Zaštitnik ljudskih prava i sloboda Crne Gore – Ombudsman, Udruženje Roditelji i kompanija fleka.

Bonus video: