Oli&Gas tvrde da nijesu nijedan incidenat izazvali lani

Ekološke organizacije iz Crne Gore, Italije, Hrvatske, Slovenije, BiH, Albanije i Grčke najavile zajedničke proteste na proljeće
0 komentar(a)
nafta, Foto: Energean Oil&Gas
nafta, Foto: Energean Oil&Gas
Ažurirano: 12.02.2015. 16:25h

Iz kompanije “Energean Oil&Gas”, zainteresovane za istraživanje nafte i gasa u crnogorskom primorju, tvrde da lani nije zabilježen nijedan incident koji bi i namjanje uticao na životnu sredinu.

Iz kompanije koja je fokusirana na Sredozemlje i sjevernu Afriku, saopštili su da je “lični dosije nezgoda kompanije 'Energean' imao stalan silazni trend” od 2007. godine”.

“Dostignuća kompanije iz oblasti zaštite na radu, bezbjednosti i zaštite životne sredine su odraz tehničkog znanja, ekspertize i odgovornih postupaka njenih zaposlenih, koji garantuju dalji razvoj istraživanja i iskorišćavanja ugljovodonika u novim oblastima u Grčkoj i Sredozomlju zadovoljavajući najzahtevnije kriterije i odgovarajući na najteže uslove okruženja”, saopštio je generalni direktor kompanije Matios Rigas.

Ekološke organizacije iz Crne Gore, Italije, Hrvatske, Slovenije, BiH, Albanije i Grčke najavile su da će na proljeće organizovati zajednički koordinirani protest protiv bušotina za naftu i gas u Jadranskom moru.

Do sada je u toj vrsti protesta najaktivnija Italija, u kojoj je za prva tri dana peticiju protiv bušotina potpisalo više od 100.000 ljudi. U Dubrovniku su protestanti prije tri dana burno protestovali i umalo spriječili održavanje javne rasprave i kao najveći problem označili opasnost od katastrofe.

Bonus video: