Mještani Donjih Crkvica do Nikšića 10 dana išli preko Bileće

Crkvice su najudaljenije selo u nikšićkoj opštini, oko 70 kilometara udaljeno od grada, i svake zime imaju problem sa zametenim putevima. U Donjim Crkvicama i okolnim selima živi nešto manje od 200 stanovnika
443 pregleda 3 komentar(a)
Crkvice, Foto: Privatna arhiva
Crkvice, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 12.02.2015. 09:17h

Učenici Osnovne škole "Janko Bjelica" iz Donjih Crkvica već deset dana ne idu u školu jer je put neprohodan. Kako je "Vijestima" rečeno, nastava je zbog neprohodnosti puta obustavljena 2. februara.

"Očišćen nam je put do Bileće, tako da za Nikšić idemo preko Bileće. Imali smo sahranu u selu, zvali smo ove iz Bileće koji su poslali kašiku i očistili put. Što se Nikšića tiča njih ne moramo ni da zovemo jer za nas neće ni da čuju“, kazao je Kostadin Glušac, predsjednik MZ Crkvice.

Prema njegovim riječima, zbog drugog smrtnog slučaja prije tri dana očišćen je put do Crnog kuka, a tih desetak kilometara do Crkvica ostalo je neprohodno. U školi "Janko Bjelica" nastavu pohađa 11 učenika, dok su u područnim odjeljenjima u Somini i Crnom kuku, još dva učenika.

"Nastavnici na nastavu dolaze autobusom i čim nema autobusa nema ni njih. Džaba đaci mogu dolaziti kada nastavnika nema. Što se tiče lokalne uprave, niko me nikada nije nazvao da pita treba li nam šta, da li je put prohodan, kakva je situacija u selu, a kobajagi sam nekakav predsjednik Mjesne zajednice“, kazao je Glušac.

Što se struje tiče, Glušac je pohvalio rad električara.

"Nestane struja povremeno, ali ovi strujari dođu sankama i odmah oprave kvar“, kazao je predsjednik MZ Crkvice.

Put je prema riječima potpredsjednika Opštine Nikšić Dragana Perovića očišćen juče i đaci mogu danas redovno da počnu sa nastavom .

"Očišćen je put Velimlje- Crkvice -Dubocke, ostalo je sve očišćeno", kazao je Perović.

Crkvice su najudaljenije selo u nikšićkoj opštini, oko 70 kilometara udaljeno od grada, i svake zime imaju problem sa zametenim putevima. U Donjim Crkvicama i okolnim selima živi nešto manje od 200 stanovnika.

Bonus video: