Bijela: U subotu Velika bokeška fešta

Tradicija je da se u vrijeme održavanja Velike bokeške fešte posadi maslina u znak sjećanja na neke od poznatih Bijeljana, a ove godine će biti posađena u čast Ljubomira Zlokovića - episkopa Gornjokarlovačkog
62 pregleda 0 komentar(a)
Velika bokeška fešta, Foto: Slavica Kosić
Velika bokeška fešta, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 11.02.2015. 15:27h

Velika bokeška fešta - trodnevna turističko propagandna, sajamska i muzičko scenska manifestacija u okviru Praznika mimoze - održaće se 13, 14 i 15. februara u Bijeloj , najavili su danas organizatori.

„Naša Fešta ima za cilj obogaćivanje turističke ponude Herceg Novog, Boke i Crne Gore“, kazao je Nikola Svilanović, predsjednik organizacionog odbora Fešte.

Najvio je zanimljiv zabavni program i sađenje masline u čast Ljubomira Zlokovića - episkopa Gornjokarlovačkog.

Tradicija je da se u vrijeme održavanja Velike bokeške fešte posadi maslina u znak sjećanja na neke od poznatih Bijeljana.

Vesna Đukić najavila je Sajam maslina i vina koji će ove godine okupiti 30-tak maslinara i vinara, ali i proizvođača organske hrane.

Slađana Vučičević iz Udruženja žena Riza kazala je da će biti organizovan pjesnički maraton koji je u proteklih 15 godina ugostio preko 250 pjesnika i književnika.

Program Velike bokeške fešte, čiji su organizatori MZ Bijela u saradnji sa JUK Herceg Festom i pod pokroviteljstvom opštine Herceg Novi, počinje u petak .

Bonus video: