EBRD pomaže Glavnom gradu oko kolektora

Grad traži podršku za projekte javnog prevoza, kao i za mala i srednja preduzetništva
0 komentar(a)
Slavoljub Stijepović, Holger Muent, Foto: PG Biro
Slavoljub Stijepović, Holger Muent, Foto: PG Biro
Ažurirano: 07.02.2015. 18:35h

Direktor kancelarije Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) za Zapadni Balkan Holger Muent najavio je da će EBRD pružiti finansijsku i stručnu podršku Glavnom gradu u realizaciji kapitalnih projekata.

Podrška će se, kako je naveo, posebno odnositi na realizaciju trenutno najvažnijeg projekta za Podgoricu i njene građane - sistema za prečišćavanje otpadnih voda i tretman kanalizacionog mulja.

Muent je na sastanku sa gradonačelnikom Slavoljubom Stijepovićem, istakao da je EBRD fokusiran na pružanje pomoći i promovisanje zemalja Zapadnog Balkana, “što je naročito važno kako bi se unaprijedio razvoj ovog regiona putem jačanja svih njegovih potencijala”.

“On je predstavio aktivnosti EBRD u Crnoj Gori i mogućnosti saradnje te finansijske institucije u realizaciji konkretnih projekata kroz partnerski odnos sa Glavnim gradom...” saopšteno je iz PG biroa.

Stijepović je, kako je saopšteno, posebno ukazao na značaj podrške koju EBRD kontinuirano pruža u realizaciji kapitalnih projekata u Crnoj Gori, izražavajući uvjerenje da će se takva praksa u narednom periodu nastaviti i u Podgorici.

Gradonačelnik je, kako je saopšteno, gostima iz Evropske banke predstavio projekte koje Glavni grad planira da realizuje u narednom periodu, ocjenjujući da je Podgorici u tom pogledu neophodna podrška i partnerstvo Evropske banke za obnovu i razvoj.

“Riječ je o realizaciji projekata javnog prevoza, podrške malom i srednjem preduzetništvu u Podgorici, energetske efikasnosti i izgradnji novih parkirališta u Glavnom gradu, kao i postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda i tretman kanalizacionog mulja”, saopšteno je iz PG biroa. Stijepović je, kako je navedeno iz PG biroa, saopštio da će podrška EBRD biti veoma važna u realizaciji kapitalnih projekata koji su neophodni za dalji dinamičan i održivi razvoj glavnog grada.

Bonus video: