Ulcinj: Radnici Auto-moto društva na ulici za osam dana?

Odluku o odlaganju preuzimanja imovine donijela je sutkinja Lirija Buzuku, nakon pravosnažne presude Višeg suda
65 pregleda 1 komentar(a)
Auto-moto društvo, Ulcinj, Foto: Samir Adrović
Auto-moto društvo, Ulcinj, Foto: Samir Adrović
Ažurirano: 07.02.2015. 17:20h

Radnici ulcinjskog Auto-moto društva, njih deset, imaju rok od osam dana da napuste prostorije firme, nakon pravosnažne presude u korist Novog auto-moto društva Ulcinj.

To je epilog jučerašnjeg neuspjelog pokušaja da izvršni direktor Novog auto- moto društva Midun Nikotić, u prisustvu predsjednice suda Lirije Buzuke i policije, preuzme prostorije i imovinu od 4,5 hiljada kvadrata. Odluku o odlaganju, na licu mjesta donijela je Buzuku, što je izazvalo revolt Nikotića, koji je kazao da nije zadovoljan dinamikom rada suda i izvršitelja nakon pravosnažne presude Višeg suda u Podgorici.

Aktuelna direktorica Auto-moto društva Mirjana Kaluđerović kazala je, međutim, da se Nikotić uvodi u posjed suprotno Ustavu i zakonima: “Ne može se državna imovina preko noći pretvoriti u privatnu”.

Kaluđerovićeva je naglasila da će radnici završiti na Birou rada, ako ih policija i sud isele.

Pravni zastupnik Auto-moto društva Radovan Vukmanović kazao je da je iseljenje odloženo, jer advokat Novog auto-moto društva nije tražio svu imovinu. On je u aprilu prošle godine podnio krivičnu prijavu protiv Nikotića zbog sumnje da je zloupotrijebio službeni položaj. “Kako ”Vijesti” nezvanično saznaju, poslovanje Nikotićevog društva je pod lupom tužilaštva.

Bonus video: