Herceg Novi: Fešta od mimoze, ribe i vina

Veseloj atmosferi doprinjele su mažoretke, Gradska muzika Herceg Novi i mjesna muzika Đenovići, klapa Stari kapetan i vrijedni domaćini
260 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 07.02.2015. 14:22h

Najmasovnija pučka svečanost Praznika mimoze- tradicionalna Fešta od mimoze, ribe i vina i ove godine „dovela“ je na hercegnovsku rivijeru oko 10.000 posjetilaca.

Veseloj atmosferi doprinjele su mažoretke, Gradska muzika Herceg Novi i mjesna muzika Đenovići, klapa Stari kapetan i vrijedni domaćini.

Oni su pripremili 1.200 kg pržene sardele, po hiljadu litara vina i piva-dar Plantaža 13.jul i nikšičke Pivare, kao i 500 kilograma mimoze što je besplatno podijeljeno svima koji su jutros bili u Kumboru, Đenovićima i Baošićima. Najbolje i najmaštovitije uređene vatre na kojima se pržila riba: "Bokeški oriđinali", "Mažoretke", "Veseli plamičak" i "Mimoza" nagrađeni su novčano.

Raskopane ulice, zbog gradnje kanalizacionog kolektora, koliko-toliko su dovedene u red, pa je feštanska povorka bez većih problema prodefilovala rivijerom.

Posjetioci su zadovoljni, posebno oni koji su prvi put na Fešti, kao bračni par Zoran i Milanka iz Bijeljine.

I prvi čovjek grada Nikola Nikša Gojković uvjeren je da današnja manifestacija uspjela, ali smatra da bi ovakvih programa trebalo da bude više kako bi se turistička sezona produžila na deset , a godinama i na 12 mjeseci.

Stevo Cvjetković i Vesna Samardžić iz organizacionog odbora Fešte ističu da su danas u programu uživali i predstavnici ambasada Mađarske, Češke, BiH, Grčke, Albanije, kao i iz gradova iz okruženja.

Ističu da ova zimska fešta, ali i ona koja se organizuje na početku turističke sezone, znatno utiču na turistički imidž Baošića i veću posjetu hercegnovskoj rivijeri.

Galerija

Bonus video: