Rakčević vs Morsko Dobro: Odloženo izricanje presude

Sutkinja Biserka Bukvić odložila je suđenje za 26. februar, nakon što su predstavniku “Morskog dobra” Rajku Mihoviću direktno uručili kompletnu tužbu
61 pregleda 2 komentar(a)
Petrovac, Foto: Savo Prelević
Petrovac, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 05.02.2015. 14:36h

Upravni sud u Podgorici odložio je izricanje presude u sporu između Hotela “Vile Oliva” u Petrovcu i JP “Morsko Dobro”, jer preduzeću nije dostavljena kompletna tužba.

Suvlasnik hotela “Oliva” Žarko Rakčević pokrenuo je upravni spor protiv JP “Morsko dobro” nakon što je Tenderska komisija “Morskog dobra” prije dvije godine poništila odluku kojom je dobio plažu u Petrovcu na korišćenje, dodijelivši je zatim hotelima “Palas” i “Rivijera”.

Sutkinja Biserka Bukvić odložila je suđenje za 26. februar, nakon što su predstavniku “Morskog dobra” Rajku Mihoviću direktno uručili kompletnu tužbu, kako bi mogao da spremi odgovor na tužbu.

Bukvić je kazala da je Upravni sud tri puta poštom poslao tužbu pomenutom preduzeću, a poslednji put 15. januara, ali da su iz “Morskog dobra” svaki put dostavljali zahtjev da dostave komplentnu dokumentaciju, jer u tužbi nijesu poslali sve strane.

Rakčević, odnosno njegov hotel, ostali su bez zakupa nakon što su se HTP “Budvanska rivijera” i “Euromix” Budva žalili na odluku Tenderske komisije, navodeći da “Oliva” nije ispunila poseban uslov tendera - da se hotel nađe u neposrednom zaleđu plaže.

Iako je Komisija prvobitno prihvatila ponudu Rakčevića, koji je dobio tri puta više bodova od Budvana, naknadno je ispalo da je “Oliva”, predaleko od plaže, odnosno da ih djeli saobraćajnica.

Rakčević je “Vijestima” dostavio izvod iz Detaljno-urbanističkog plana Petrovca i tumačenje Ministarstva održivog razvoja i turizma, koji kažu da i hotele “Palas” i “Rivijera” dijeli saobraćajnica “sa posebnim režimom korišćenja”.

“Obavještavamo Vas da se predmetne parcele nalaze u zoni šetališta, koje je označeno kao saobraćajnica sa posebnim režimom korišćenja”, navodi se u tumačenju.

Rakčević je od JP ”Morsko dobro” potražuje odštetu od 90.000 eura, koliko vjeruje da je izgubio jer su promijenili odluku o zakupu dijela glavne plaže u Petrovcu.

Bonus video: