Žabljak: Služba zaštite i spasavanja evakuisala starca

126 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 04.02.2015. 18:24h

Dramatična akcija spasavanja samohranog penzionera Puniše Petkovića iz žabljačkog sela Omarići, završena je srećno po iznemoglog čovjeka.

Nakon što danima nije odgovarao na pozive mobilnim telefonom, na poziv rodbine odgovorila je Služba zaštite i spasavanja.

Krenuli su po nametima i mećavi motornim sankama vatrogasac Radonja Raonić i komandir Drago Popović.

Nevrijeme i svih pet kilometara sniježne bjeline potpomognute mećavom stvarali su predjele sasvim suprotne stvarnim, u kojim se lako moglo zalutati. Ipak spretni spasioci sti su "iz prve" stigli do Punišine kuće.

"Do kuće nikakvog traga. Prilaz kući neočišćen od snijega a unutra u hladnim prostorijama čovjek potpuno iznemogao i iznuren. Danima nije imao ni struje. Odmah smo ga opremili i poveli do motornih sanki. U međuvremenu smo uspostavili komunikaciju pa je na putu čekala ekipa hitne pomoći. Za sat vremena od prijema obavještenja Puniša je bio u rukama ljekara", pričaju Drago i Radonja koji su prije nekoliko dana iz nameta na Jezerskoj površi evakuisali i sankama prevezli do kuće Stefana Stijepovića iz Javorja.

Doktorica Ivana Brzaković, sestra Vera Andesilić i vozač hitne pomoći Bato Žugić sa Punišom su nastavili prema pljevaljskoj bolnici.

"Osjećao je zamaranje i nesvjesticu. U njegovom kartonu je i konstatacija da je srčani bolesnik. Ostao je u bolnici u Pljevljima iako nije životno ugrožen", saopštila je "Vijestima" doktorica Ivana vraćajući se iz Pljevalja na Žabljak.

Galerija

Bonus video: