Džebhanić: Zaustaviti maćehinski odnos Vlade i EPCG prema Pljevljima

On, ispred partije, zahtjeva da se odmah krene u realizaciju projekta vrijednog pet miliona eura
0 komentar(a)
TE Pljevlja, Foto: Vijesti online
TE Pljevlja, Foto: Vijesti online
Ažurirano: 03.02.2015. 15:46h

Član Glavnog odbora Pozitivne u Pljevljima Omer Džebhanić smatra da Vlada Crne Gore konačno, treba da preuzme odgovornost i u saradnji sa lokalnom upravom i Elektroprivredom krene u konačnu realizaciju toplifikacije Pljevalja.

"Maćehinski odnos Vlade i EPCG prema Pljevljima mora se zaustaviti, jer ubirajući za sebe profit ,korišćenjem uglja za proizvodnju električne energije, uništavaju životnu sredinu i ugrožavaju zdravlje svih građana. Neodgovornim ponašanjem, Vlada je dovela Pljevlja u katasrofalno stanje iako je prije četiri godine potpisala ugovor o kreditu vrijednom oko 4 miliona eura sa Evropskom bankom za obnovu i razvoj, a od EU obezbijedila i dodatnu donaciju od 2,5 miliona eura kako bi realizovala projekat toplifikacije", piše u saopštenju Džebhanića. On, ispred partije, zahtjeva da se odmah krene u realizaciju projekta vrijednog pet miliona eura, kako bi se obezbjedila lokalna i racionalna proizvodnja, a građanima osigurala jeftinija energija.

"Pozitivna Crna Gora očekuje da će Vlada shvatiti ozbiljnost problema Pljevalja i u ovoj godini započeti projekat toplifikacije kako ne bismo gubili uzalud još jednu godinu", smatra Džebhanić.

Bonus video: