Samardžić: Učešće u međunarodnim misijama najbolji način za usavršavanje

On se danas sastao sa Vladimirom Mitrićem, koji će biti upućen u multinacionalnu misiju Evropske unije (EU) u Maliju u kojoj učestvuju 22 države, a čiji je cilj obuka i savjetovanje oružanih snaga Malija
68 pregleda 2 komentar(a)
Vojska Crne Gore vježba, Foto: Mod.gov.me
Vojska Crne Gore vježba, Foto: Mod.gov.me
Ažurirano: 02.02.2015. 16:28h

Učešće u međunarodnim misijama najbolji je način za usavršavanje i sticanje iskustava propadnika Vojske Crne Gore (VCG) u multinacionalnom okruženju, ocijenio je načelnik Generalštaba VCG, Dragan Samardžić.

On se danas sastao sa Vladimirom Mitrićem, koji će biti upućen u multinacionalnu misiju Evropske unije (EU) u Maliju u kojoj učestvuju 22 države, a čiji je cilj obuka i savjetovanje oružanih snaga Malija.

"Mitrić je drugi oficir VCG koji će biti upućen u misiju u Maliju i njegovo angažovanje će trajati šest mjeseci. On će u misiji pokrivati poziciju vođe logističkog tima instruktora za obuku jedinica Oružanih snaga Malija", kaže se u saopštenju Ministarstva odbrane.

Samardžić je, kako se navodi, poželio Mitriću mnogo uspjeha u obavljanju zadataka u misiji, uz očekivanje da će "na dostojan način predstavljati Crnu Goru i VCG".

"Samardžić je naglasio učešće u međunarodnim misijama, u ovom slučaju pod okriljem EU, kao najbolji način za usavršavanje i sticanje iskustava pripadnika VCG u multinacionalnom okruženju", dodaje se u saopštenju.

Na sastanku je naglašen i značaj adekvatnih i potpunih priprema za odlazak u misiju, a Mitrić je upoznao Samardžića o ostvarivanju tog zadatka. Iz Ministarstva su podsjetili da je prije Mitrića, na istoj poziciji u misiji u Maliju, učestvovao Darko Pupović.

Bonus video: