RTCG najavila višemilionske prihode, nema povećanja plata

Vujvodić poručio zaposlenima da neće biti povećanja plata dok je on na toj poziciji i da od ove godine zaposleni više neće moći da računaju ni na novac za pomoć. “Nemoj niko da mi dolazi za te stvari više”, poručio je
0 komentar(a)
RTCG, Foto: Luka Zeković
RTCG, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 29.01.2015. 16:30h

Članovi Savjeta RTCG usvojili su finansijski plan za ovu godinu, kojim je planirano da ta medijska kuća ostvari prihod od 14,7 miliona eura, što je za 19 odsto više u odnosu na prošlogodišnji plan.

Generalni direktor RTCG Rade Vojvodić ocijenio je da prvi put ta kuća neće biti u minusu, “što se nije dešavalo ranijih godina”, poručivši zaposlenima da, ipak, neće biti povećanja plata dok je on na toj poziciji.

Od ove godine, kako je poručio, zaposleni više neće moći da računaju ni na novac za pomoć.

“Nemoj niko da mi dolazi za te stvari više”, poručio je Vojvodić.

Savjet nije prihvatio predlog Gorana Đurovića da se finansijski plan razmatra na narednoj sjednici, jer bi, kako su obrazložili, to uticalo na plan javnih nabavki, koji bi trebalo usvojiti do prvog februara.

Đurović je ocijenio da je planom neopravdano opredijeljeno 700.000 eura za sport, istakavši da se čak i ne pominje osnivanje parlamentarnog kanala.

“Sport je planirao 1, 2 miliona, a mi smo skinuli na 700.000 eura. Ne možemo ispod 700.000, jer je naredne godine Olimpijada. Ti ugovori su potpisani prije četiri, pet godina... Moramo pratiti i naše reprezentacije, jer smo Javni servis”, kazao je Vojvodić.

On je ocijenio da je zgrada RTCG neuslovna za Javni servis, istakavši da sa državom treba napraviti dogovor da uzme postojeću i napravi im novu zgradu, potrebnu za digitalitaciju, “koja će manje trošiti i biti uslovna”.

Đurović je kazao da su troškovi za putovanja od 230.000 eura previsoki, istakavši da bolje korišćenje i planiranje tih sredstava može doprinijeti da se proizvede jedna emisija više za dječji program.

“Naravno da je potrebno da se izvještava iz Brisela, jer tamo nemamo dopisnika, ali para nema...vi niste u stanju da ih stvorite za to. Nijeste u stanju da na nekim stavkama uštedite”, kazao je Đurović.

Zamjenica generalnog direktora RTCG za finansije Vanja Šćekić kazala je da će za menadžment u ovoj godini biti veliki izazov obezbjeđivanje finansija za prelazak na digitalni sistem proizvodnje programa, koji treba da počne u junu.

Savjet je dao saglasnost menadžmentu RTCG za kreditno zaduženje od 320.000 eura, kojim će, između ostalog, biti kupljeno sedam kamera.

Bonus video: