Konkurs za nagradu Međunarodne unije za telekomunikacije

"Osnov za kandidaturu su rad i pregalaštvo u oblasti informaciono-komunikacionih tehnologija koji je značajno doprinio poboljšanju života građana, u pravcu dostizanja i ostvarivanja vrijednosti koje promoviše Međunarodna unija za telekomunikacije"
0 komentar(a)
ITU, Foto: Mid.gov.me
ITU, Foto: Mid.gov.me
Ažurirano: 28.01.2015. 11:17h

Ministarstvo za informaciono društvo poziva zainteresovane, predstavnike vlasti, ICT sektora, naučne zajednice i civilnog društva, da predlože kandidata koji, svojim radom u oblasti telekomunikacija i informacionog društva, zaslužuje da se nađe u međunarodnoj konkurenciji za nagradu za poboljšanje kvaliteta života pojedinaca kroz ICT inovacije.

Nagrade će biti dodijeljene u Ženevi, 17. maja, na Svjetski dan telekomunikacija i informacionog društva. Ove godine, Međunarodna unija za telekomunikacije (ITU) obilježava 150 godina od potpisivanja prve Međunarodne telegrafske konvencije i osnivanja Međunarodne telegrafske unije, preteče današnje krovne institucije u oblasti telekomunikacija.

"Osnov za kandidaturu su rad i pregalaštvo u oblasti informaciono-komunikacionih tehnologija koji je značajno doprinio poboljšanju života građana, u pravcu dostizanja i ostvarivanja vrijednosti koje promoviše Međunarodna unija za telekomunikacije. Od dostavljenih nominacija Komisija za ocjenu predloga izabraće i za nagradu predložiti tri rješenja, navodi se u saopštenju MIDT.

Rok za prijavu kandidature je 1. mart.

Formular za prijavu kandidata možete preuzeti OVDJE. Ispunjeni formular treba poslati na e-mail adresu promocija@mid.gov.me.

Odluku o nominaciji donijeće Komisija za ocjenu predloga do 10. marta.

Bonus video: