Deponija u centru Podgorice, na obali Morače

Predstavnica NVO Green Home Jovana Janjušević kazala je da su zbog nelegalne deponije na obali Morače nadležnima slali prijave još od 2011. godine
138 pregleda 11 komentar(a)
Ažurirano: 28.01.2015. 07:00h

Velika deponija nalazi se na obali Morače, u blizini Američke ambasade i Medicinske škole.

Sugrađanin Rajko Đukanović, čija je kuća u Ulici 8. marta, kazao je da su za deponiju odgovorni Romi, koji žive u kućicama iznad nelegalne deponije.

Nekoliko sagovornika "Vijesti", međutim, kazali su da građani često noću kolima dovoze velike kese smeća i bacaju ih na obalu.

"Vidio sam i kako bacaju stari namještaj", ispričao je jedan od njih, istakavši da su u blizini i kontejneri koji izgleda ničemu ne služe.

Reporteri "Vijesti" vidjeli su juče nekoliko Romkinja koje sakupljaju otpad sa zelenila, potom ga pale na gomili, a staklene predmete bacaju u rijeku.

Đukanović je rekao da je više puta kontaktirao Komunalnu policiju, ali da nije dobio odgovor da li će neko od inspektora doći na lice mjesta i da li će nadležne službe počistiti obalu Morače.

Iz Komunalne policije juče nijesu odgovorili "Vijestima" da li su upoznati da je na obali velika količina otpada.

Prijave nadležnima slate još 2011. godine, nepristupačan teren otežava uklanjanje

Predstavnica NVO Green Home Jovana Janjušević kazala je da su zbog nelegalne deponije na obali Morače nadležnima slali prijave još od 2011. godine.

Istakla je da su pokušali da organizuju akciju čišćenja, ali nijesu uspjeli da urade to zbog nepristupačnosti terena i strmosti.

Rekla je da su naselja kod deponije u stanju socijalne potrebe i da bi i rizično čišćenje bilo kratkotrajno rješenje, jer smeće iz svojih domova iznova bacaju na nelegalnu deponiju.

Galerija

Bonus video: