Novljanin krvario iz nosa deset dana

Subotića je 27. decembra prošle godine probudilo krvarenja, uslijedile su muke...
82 pregleda 25 komentar(a)
Đorđe Subotić, Foto: Privatna arhiva
Đorđe Subotić, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 25.01.2015. 14:30h

Novljanin Đorđe Subotić deset dana je muku mučio sa naizgled bezazlenim krvarenjem nosa.

Subotić tvrdi da su doktori u Herceg Novom, Meljinama i Podgorici bezuspješno pokušavali da zaustave krvarenje zbog kojeg je i Novu godinu dočekao u Kliničkom centru u Podgorici.

Problem, ispostaviće se sa krvnim sudom, riješiće tek potom doktor, čije identitet je poznat redakciji “Vijesti”, jedne privatne podgoričke ordinacije. Subotića je 27. decembra prošle godine iz sna probudilo gušenje, prouzrokovano obilnim krvarenjem iz nosa. Odmah se, ispričao je “Vijestima”, obukao i, u pratnji supruge, otišao u Hitnu službu, gdje je dobio uput za hirurško odjeljenje Opšte bolnice Meljine.

Kako krvarenje nije prestajalo, smatrao je da će sve brže, bez čekanja, završiti u jednoj poznatoj hercegnovskoj ORL ambulanti. Odmah mu je, tvrdi, urađena “tamponaža nosa” i on se vratio kući, ali krvarenje nije prestalo. Još četiri puta odlazio je u tu privatnu ambulantu, ali problem nije riješen.

Potom je odlučio da ode u Meljine, gdje mu na “vrlo bolan način, bez ikakve anestezije”, ponovo rade “tamponažu”, ali krvarenje ne prestaje.

Iscrpljen, obeshrabren, dok krv iz nosa ne prestaje, Đorđe je odlučio da krene za Podgoricu.

“Kada sam shvatio da ORL specijalista ne zna šta bi više mogao da uradi, a meni je sve gore, poluraspalim sanitetskim vozilom, uz pratnju medicinske sestre, krenuli smo za Podgoricu”, kazao je Subotić.

Klinički centar

Iako je put bio naporan i bolan, Đorđe je sa olakšanjem dočekao prijem:

“Pomislih da sam napokon spašen, jer sam došao u najrenomiraniju zdravstvenu institucija države. Odmah mi je nekako bilo kao lakše jer sam, okružen specijalistima na ORL odeljenju, tim prije jer je, neobjašnjivo, krv iz nosa 'sama od sebe' prestala da lipti”.

Olakšanje je trajalo kratko, jer ga je iste noći iz sna probudilo “šikljanje” krvi iz nosa.

“Treći put za samo 24 sata tamponiraju mi nos, opet bez ikakve anestezije i od bola skoro se onesvješćujem, jer mi je nos otvorena rana, a bol mi rastura cijelo tijelo”.

Đorđe u KCCG ostaje nekoliko dana, i za vrijemenovogodišnjih praznika.

Smjenjivali su se, tvrdi, ljekari, medicinske sestre, ali je njegovo stanje bilo sve gore.

Uprkos tome, dobija otpusnu listu da je krvarenje sanirano, odnosno da je “izliječen”.

Krvni sud u "raspadnutom stanju"

Subotić tvrdi da mu je doktor na monitoru pokazao unutrašnjost nosa i krvni sud u “raspadnutom stanju”, rekavši mu da će to začas riješiti.

“Dao mi je lokalnu anesteziju i za dvadesetak minuta sve je bilo gotovo. Izašao sam iz te privatne ambulante očaran doktorom i njegovom opremom, humanim pristupom pacijentu, lijepom i profesionalnom pričom i nakon deset dana golgote konačno saniranim problemom”.

Bonus video: