Predstavljena turistička ponuda Budvanske rivijere na sajmu u Istanbulu

Na štandu Crne Gore osim Turističke organizacije Budva ponudu su predstavili i "HG Budvanska rivijera", "Montenegro Stars Hotels Group", hotel "The Queen of Montenegro", "Monte Casa Spa Wellness - Petrovac", turističke organizacije Kotora, Ulcinja, Cetinja i Podgorice
0 komentar(a)
Crna Gora sajam Istanbul, Foto: TO Budva
Crna Gora sajam Istanbul, Foto: TO Budva
Ažurirano: 25.01.2015. 10:36h

Turistička organizacija Budve u saradnji sa Nacionalnom turističkom organizacijom Crne Gore, sa strateškim partnerima, ostalim lokalnim turističkim organizacijama i turističkom privredom, predstavila je turističku ponudu Budvanske rivijere na sajmu turizma "EMITT 2015" koji je sinoć završen u Istanbulu.

Prema riječima portparola TO Budva Darje Marović na štandu Crne Gore osim Turističke organizacije Budva ponudu su predstavili i "HG Budvanska rivijera", "Montenegro Stars Hotels Group", hotel "The Queen of Montenegro", "Monte Casa Spa Wellness - Petrovac", turističke organizacije Kotora, Ulcinja, Cetinja i Podgorice.

"Turske agencije i individualni turisti koji su posjetili sajam i štand Crne Gore pokazali su interesovanje za posjetom i obilaskom Crne Gore i Budve tokom cijele godine, a ne samo tokom ljetnjih mjeseci. Informisali su se o hotelima sa 4 i 5 zvjezdica, o manifestacijama i provodu, kazinima ... Predstavnici turističkih agencija i hotela iz Budve održali su brojne poslovne susrete sa svojim partnerima iz Turske, obnovili ugovore sa njima i u velikoj mjeri ostvarili nove kontakte", kazala je Marović.

Ona je dodala da je tokom 2014. godine, do decembra mjeseca, Crnu Goru je posjetilo blizu 20.000 turskih turista koji su ostvarili oko 39.000 noćenja što je za 19 odsto više u odnosu na prethodnu godinu.

Po procjenama, dolasci iz Turske tokom 2015. godine biće na prošlogodišnjem nivou, uz mogućnost za blagi porast.

Bonus video: