Demokrate Bar: Sramna akcija uklanjanja čempresa

"Uzimajući "motorne šege u svoje ruke" a ne poštujući volju građana Bara i preko 4.000 potpisnika inicijative, naše "kolege" odbornici iz vlasti na čelo sa mladim predsjednikom Opštine jutros su "počistili" dvorište gimnazije i poslali poruku da sila zakon ne moli"
1302 pregleda 2 komentar(a)
Posječeni decenijski simboli grada, Foto: Demokratska Crna Gora
Posječeni decenijski simboli grada, Foto: Demokratska Crna Gora

Sječom čempresa definitivno je započeta izgradnja vrtića u Baru, saopštio je klub odbornika Demokrata Bar.

Jutros oko šest sati, počela je sječa čempresa ispred barske gimnazije.

"Sramna akcija lokalnih i državnih vlasti kojom su posječeni decenijski simboli grada Bara, predstavlja brutalan i sraman čin koji je i neposredna posljedica djelovanja naših "kolega" iz drugih partija iz vlasti u lokalnom parlamentu koji su na sraman način tog 15. novembra 2018. godine bili protiv (SD) usvajanja inicijative da se zaustavi gradnja vrtića i sačuvaju čempresi odnosno bili uzdržani (DPS) prilikom glasanja, što je inače takođe dovelo do toga da se inicijativa ne usvoji jer nije bilo potrebne većine", navodi se u saopštenju Demokrata Bar.

U saopštenju se dodaje da su DPS i SD "glasajući po partijskoj direktivi" tada "dali dozvolu da radnici upale motorne šege" koje su jutros posjekle stabla.

"Uzimajući "motorne šege u svoje ruke" a ne poštujući volju građana Bara i preko 4.000 potpisnika inicijative, naše "kolege" odbornici iz vlasti na čelo sa mladim predsjednikom Opštine jutros su "počistili" dvorište gimnazije i poslali poruku da sila zakon ne moli i da kada diktatorski režim nešto naumi on na krajnje brutalan način svoje namjere i ostvari, prevarno i diverzantski kako inače godinama i djeluje".

Demokrate Bar zahtijevaju od nadležnih da zaustave sječu stabala i izgradnju vrtića.

"Jer je proces utvrđivanja zakonitosti gradnje a samim tim i sječe stabala u toku, 100 odsto je upitan, u proceduri je i stabla koja se danas posječu, koja su decenijama rasla u dvorištu ovih škola nikad niko više neće moći vratiti ili ponovo zasaditi. Napominjemo, u ovom slučaju retroaktivnost je nemoguća", navodi se u saopštenju.

Bonus video: