Radović: Rad RTCG ne bi smio biti dio bilo kakvih političkih dogovora

Mediji su objavili da se u aneksu koalicionog sporazuma između Demokratske partije socijalista (DPS) i Socijaldemokratske partije (SDP), tretira i pitanje medija, odnosno Javnog servisa, s ciljem da se unaprijedi njegov rad
1 komentar(a)
Zgrada RTCG, Foto: Luka Zeković
Zgrada RTCG, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 22.01.2015. 12:21h

Rad Javnog servisa ne bi smio da bude predmet bilo kakvih koalicionih dogovora, posebno političkih partija na vlasti, kazao je član Savjeta Radio Televizije Crne Gore (RTCG), Milan Radović.

Mediji su objavili da se u aneksu koalicionog sporazuma između Demokratske partije socijalista (DPS) i Socijaldemokratske partije (SDP), tretira i pitanje medija, odnosno Javnog servisa, s ciljem da se unaprijedi njegov rad.

Radović je kazao agenciji MINA da Javnom servisu trebaju promjene, često i temeljne, jer je evidentno dosta problema.

“Novi saziv Savjeta već je vidno neke stvari popravio, ali je prostor za unapređenje ogroman. Raduje da su vladajuće partije to primijetile i da pokazuju spremenost da rade na ovim problemima, ali ipak, ukoliko su medijski navodi istiniti, to nije i ne bi smjelo da bude predmet bilo kakvih koalicionih dogovora, posebno političkih partija na vlasti”, rekao je on.

Radović je podsjetio da je to isključivo mandat i obaveza Savjeta, ”u suprotnom on se obesmišljava i onda postoji formalno kao dekor”.

“Svjedočenja govore da su na članove Savjeta i uredništvo vršeni pritisci od najveće partije, ali i konkurentskih medija, što je neprihvatljivo danas kada želimo da postanemo dio evropske porodice naroda”, kazao je on.

Radović je rekao da je zato u ovom trenutku jedino prihvatljivo uzdržavanje od vršenja bilo kakvih pritisaka na članove Savjeta, političkih uticaja na uredništvo i politička poruka svih partija u vidu ohrabrenja članova Savjeta da nezavisno odlučuju u javnom interesu.

“A ono što je najspornije, a to je politička pristrasnost, biće vrlo brzo eliminisana ukoliko su svi zbilja iskreni u svojim nastupima”, zaključio je on.

Bonus video: