Bokeški forum: Situaciju u Parking servisu izazvali podobni DPS kadrovi

Ta stranka upitala je izvršnog direktora PST odakle mu pravo „da radniku ne da zarađenu zimnicu i da istovremeno, kako tvrdi većina zaposlenih, daje lažna obećanja.“
662 pregleda 0 komentar(a)
Tivat (ilustracija), Foto: Siniša Luković
Tivat (ilustracija), Foto: Siniša Luković

„Vlast kvari, a apsolutna vlast kvari apsolutno -čuvena rečenici Lorda Ektona, svoju tačnost na žalost, potvrđuje i na primjeru rada Parking servisa Tivat (PST) i odnosa direktora i zaposlenih – ocijenio je juče Bokeški forum.

Ta opoziciona lokalna stranka komentarisala je dugotrajne sukobe izvršnog direktora PST Slaviše Ognjanovića (DPS) i većine radnika te opštinske firme, okupljenih u Sindikalnu organizaciju PST na čijem je čelu Predrag Dangubić.

Ta organizacija prekjuče je Ognjanovića uz brojne do sada već iznešene primjedbe za njegovo navodno nezakonito postupanje i diskriminaciju prema zaposlenima, optužila i da je formirao novi, „lični tzv. žuti sindikat u PST“.

Direktor se tim pvodom nije oglašavao, ali jeste predsjendik novoformirane sindikalne organizacuije Edin Pupović koji je odbacio optužbe kolega iz starijeg sindikata, ističući da oni do sada nisu postigli ništa u borbi za zaštitu prava radnika „osim „bombastičnih“ naslova i tekstova u novinama kojima se na svaki (po nama krajnje neprimjeren) način napadaju poslodavac i osnivač, a sada na taj isti način napadaju i omalovažavaju zaposleni koji prevashodno žele da postignu dogovor i veće zarade internim i mirnim putem.”

„Nezamislivo nam je da firma koja broji 18 zaposlenih ima dva sindikata, što nemaju ni mnogo neke korporacije. Naročito je to nezamislivo za ustanovu koju bi trebalo gotovo nemoguće pokvariti. I koja je i oformljena da bude nepresušni izvor finansija i kao takva bude vjetar u leđa tivatskom sportu, kulturi i obrazovanju. I koju na kraju krajeva direktno finansiraju građani Tivta i turisti, u ljetnjim mjesecima. No da je i nekvarljivo moguće pokvariti, potvrđuje se i sada, a glavni razlog svega toga je katastrofalna kadrovska politika DPS-a i postavljanje Slaviše Ognjanovića na mjesto direktora PST. I osjećaj svemoći koji posjedovanjem privilegovane članske karte isti nezasluženo ima“, ocijenio je Bokeški forum.

Ta stranka upitala je izvršnog direktora PST odakle mu pravo „da radniku ne da zarađenu zimnicu i da istovremeno, kako tvrdi većina zaposlenih, daje lažna obećanja.“

„Ako je i od DPS-a – mnogo je. Sa iskrenom nadom da je podjela na „žute“, „plave“, „crvene“ odavno prošla, Bokeški Forum insistira kod opštinskog rukovodsta, i OO DPS-a Tivat, da preispitaju kadrovsku politiku i da, ukoliko ih imaju, na odgovorne funkcije u našem gradu počinje da postavlja sposobne, a ne podobne. Zarad svih nas“, zaključio je BF.

Bonus video: