Na predlog Šaranovića smijenjeni predstavnici u UO?

Nastavničko vijeće Policijske akademije prihvatilo inicijativu direktora
1034 pregleda 0 komentar(a)
Još traju sukobi u Policijskoj akademiji, Foto: Luka Zeković
Još traju sukobi u Policijskoj akademiji, Foto: Luka Zeković

Nastavnici Policijske akademije optužili su direktora te obrazovne ustanove Bobana Šaranovića da nastavlja sa zloupotrebama službenog položaja smjenjivanjem dva predstavnika nastavnika iz Upravnog odbora, jer mu nijesu lojalni.

Šaranović juče nije odgovarao na pozive novinara “Vijesti”.

U saopštenju, koje potpisuju mr Svetomir Knežević, mr Radivoje Sokić, mr Ljubiša Koković, mr Žarko Mrdović, doc. dr Damir Zejnilović, mr Boško Ilić, Snežana Kadović, Olivera Pavićević, Željka Vujašković, Miodrag Jovović, Zoran Ćetković i mr Radovan Popović, piše da su dva člana Vijeća smijenjena da bi Šaranović imenovao nastavnike koji ga podržavaju u “prevarantskim radnjama”.

“Direktor PA kontinuirano nastavlja sa zloupotrebom službenog položaja. Posljednjeg radnog dana u decembru nastavnici su obaviješteni da se početak nastave u sljedećem klasifikacionom periodu odlaže za 21. januara 2019, iako je važećim rasporedom početak bio zakazan za 14. januar. Sada je očigledna skrivena namjera ovakve odluke i još jedna zloupotreba direktora koji je u vrijeme raspusta zakazao sjednicu nastavničko vijeća, sa inicijativom za smjenu dva člana upravnog odbora iz reda zaposlenih koji su potpisali inicijativu za njegovu smjenu zbog raznih zloupotreba koje je činio i dalje čini. Članovima nastavničkog vijeća je preko rukovodioca sektora Mladena Bulatovića poslao obaveštenje u 14 h 15. 1. 2018. da će sjednica biti održana istog dana u 15.30 h. S obzirom da se velika većina nastavnika ne nalazi u Podgorici, kao i da nema obavezu da otvara službeni mail za vrijeme raspusta, jasna je manipulacija i zloupotreba od strane direktora da na krajnje pokvaren i protivzakonit način smijeni legalno izabrane predstavnike zaposlenih u upravnom odboru i tamo postavi dva od tri nastavnika koji ga podržavaju u kršenju svih mogućih zakonskih propisa u cilju ostvarenja ličnih interesa”, saopštili su nastavnici.

Oni dodaju da je simptomatično što je inicijativa zavedena 31. decembra, ali da zaposleni nijesu tog dana informisani o zakazivanju sjednice.

Nastavnici ističu da još ne znaju ko je imenovan umjesto Kadovića i Jovovića, koji su se suprotstavljali Šaranovićevom nezakonitom radu.

Bonus video: