Crnogorci u Srbiji zatražili prijem kod Mićunovića

2 komentar(a)
Branislav Mićunović, Foto: Boris Pejović
Branislav Mićunović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 18.01.2015. 11:04h

Članovi Nacionalnog savjeta Crnogoraca u Srbiji zatražili su prijem kod crnogorskog ambasadora u Beogradu Branislava Mićunovića, da bi razmijenili mišljenja koja mogu doprinijeti stvaranju jedinstva unutar crnogorske zajednice u toj državi.

Kako je saopšteno iz Udruženja Crnogoraca Vojvodine, cilj sastanka je pokušaj prevazilaženja problema u funkcionisanju Nacionalnog savjeta Crnogoraca u Srbiji, kao i potreba razjašnjenja uloge u radu savjeta jednog od saradnika u Ambasadi.

"Deset članova Nacionalnog savjeta, koji su u petak uputili zahtjev za prijem kod Mićunovića, očekuju i reakciju Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu na ranije dostavljen prigovor povodom nezakonitog sazivanja i održavanja redovne sjednice Nacionalnog savjeta na kojoj je onemogućeno njihovo prisustvo“, kaže se u saopštenju.

Kako se navodi, nacionalni savjet Crnogoraca ima 23 člana „ali, voljom nekoliko pojedinaca koji kontrolišu krhku većinu, ne funkcioniše na način da su svi članovi uključeni u njegov rad i proces donošenja odluka“.

To kako su kazali, doprinosi produbljivanju podjela u najmlađoj konstituisanoj nacionalnoj zajednici u Srbiji.

Bonus video: