Praznik mimoze košta 130 hiljada eura, počinje 5. februara

Vršilac dužnosti predsjednika opštine Milan Vajagić podsjeća da je festival Praznik mimoze veoma značajn za hercegnovski turizam
64 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 16.01.2015. 15:00h

Ovogodisnji 46. Praznik mimoze u Herceg Novom počeće petog februara, a do kraja mjeseca posjetioce očekuje zanimljiv kulturni, zabavni i sportski program. Organizatori na današnjoj konferenciji za novinare saopštili da najviše gostiju očekuju na koncertu Željka Joksimovića i na tradicionalnoj Fešti od mimoze, ribe i vina.

Jedna od najstarijih kulturno zabavnih i turističko propagandnih manifestacija, 46. Praznik mimoze počeće u četvrtak 5.februara tradicionalnom izložbom Hercegnovskog zimskog salona, koji je dvije godine stariji od samog festivala. Svečano otvaranje planirano je na glavnom gradskom trgu u petak 6.februara, a na glavnom gradskom trgu nastupaće popularni pjevač Željko Joksimović. Njegov koncert finansira kompanija Azmont investments , koja je za sada jedini sponzor Praznika.

Istog dana je i tradicionalna međunarodna izložba cvijeća. Prvog vikenda u februaru biće održana i Festa od mimoze, ribe i vina na hercegnovskoj rivijeri, i prvi maskenbal. Do kraja februara smjenjivaće se zabavni, kulturni i sportski sadržaji, u nešto skromnijem obimu nego prethodne godine.

Vršilac dužnosti predsjednika opštine Milan Vajagić podsjeća da je festival Praznik mimoze veoma značajn za hercegnovski turizam.

“Ove godine proslavljamo 46. Praznik mimoze koji je nastao da bi razbio i opovrgao monotoniju zimskog perioda u našem gradu, ali i da dokaže svim gradovima na moru koji žive isključivo ljeti od sunca, mora i ljetne vreve, da mogu živjeti nesmanjenim intenzitetom i čitavu godinu. Ona je najstarija kulturna i turističko- propagandna manifestacija i brend Herceg Novog. Naša je obaveza da brend održavamo i obogaćujemo“, poručio je Vajagić.

Predstavnik Kompanije Azmont Investments Senko Čabarkapa kazao je da je podrška te kompanije festivalu odraz iskrene želje da buduci kompleks Porto Novi već sada postane dio gradskog života.

Producent Zoran Živković istakao je da se na berbi mimoze očekuje oko 15.000 gostiju , najavio je i pozorišne predstave CNP-a, Zvezdara teatra, koncer Crnogorskog simfonijskog orkestra, književne večeri i likovne izložbe, a načelnik za društvene djelatnosti u Opštini Vladimir Žutković najavio je bogat sportski program i izdvojio međunarodni plivački miting koji će biti održan 14. i 15 februara. Ovogodišnji Praznik mimoze koštaće oko 130.000 eura.

Galerija

Bonus video: