Miloš Džarlić se vraća u Bar: Znatno je bolje, ali oporavak će biti težak

"Na klinici u Švajcarskoj su ga osposobili da može sjedjeti u kolicima, ali mu sada treba vremena, makar nekoliko mjeseci, da se ugoji i ojača. Ljekari tvrde da nema potrebe da za to vrijeme bude kod njih..."
71 pregleda 15 komentar(a)
Miloš Džarlić, Foto: Facebook
Miloš Džarlić, Foto: Facebook
Ažurirano: 15.01.2015. 16:41h

Baranin Miloš Džarlić (27) znatno ranije će napustiti švajcarsku kliniku gdje se liječi od kraja novembra prošle godine. Ljekari ove klinike su takvu odluku donijeli iz više razloga, a jedan od njih je bespotrebno izlaganje finansijskim troškovima pacijenta, kazao je njegov brat Aleksandar, piše CdM.

"Miloš će se vjerovatno vratiti krajem januara ili početkom februara, što znači da neće biti na klinici do kraja marta, do kada smo uplatili prikupljena sredstva", istakao je Aleksandar.

On je kazao da će klinika vratiti polovinu unaprijed uplaćenog novca za ovaj period.

"Miloš je u znatno boljem stanju nego što je bio ranije. Oporavak će zahtijevati dosta napora. Na klinici u Švajcarskoj su ga osposobili da može sjedjeti u kolicima, ali mu sada treba vremena, makar nekoliko mjeseci, da se ugoji i ojača. Ljekari tvrde da nema potrebe da za to vrijeme bude kod njih, jer se ništa bitnije ne bi moglo promijeniti, a novac bi uzalud bio potrošen. Njihova preporuka je da u okviru kućnog liječenja Miloš ojača do proljeća”, kazao je brat Aleksandar.

On je istakao i da su ljekari sa ove prestižne švajcarske klinike pohvalili rad svojih kolega iz Crne Gore tokom njegovog boravka u Podgorici.

"Oni smatraju da je operacija u Podgorici perfektno odrađena, a što se samog oporavka tiče, očekivano ide dosta sporo, ali napretka ima. Ruke i dalje ne pomjera, a još je na aparatima za disanje (kupljen je mali pokretni koji se montira na kolica), ali ga svakoga dana moramo isključivati na nekoliko minuta da bi samostalno trenirao disanje. Uz to, sa njim radi i fizioterapeut čiji je zadatak da ga što bolje osposobi za samostalno sjedenje u kolicima”, kaže Aleksandar Džarlić.

Miloš je doživio nesreću 11. avgusta, kada je prilikom skoka u more zadobio teške povrede - frakturu dva vratna pršljena i nagnječenje kičmene moždine.

Operisan je u Podgorici, 13. avgusta. Zahvaljujući zalaganju prvenstveno Miloševe rodbine i prijatelja, u brojnim akcijama, organizovanih širom Crne Gore, prikupljana su sredstva za početak njegovog medicinskog tretmana na savremenoj klinici u Švajcarskoj.

I dalje će biti neophodna pomoć porodice, prijatelja i svih ljudi dobre volje koji su i do sada pomogli kako bi ovaj mladi Baranin u potpunosti ozdravio, piše CdM.

Bonus video: