Delegacija EU: Minut ćutanja za žrtve brutalnog napada na "Šarli Ebdo"

Zastava Evropske unije spuštena je na pola koplja na zgradi Delegacije u Podgorici
348 pregleda 0 komentar(a)
Delegacija EU u Crnoj Gori, Foto: Delegacija EU
Delegacija EU u Crnoj Gori, Foto: Delegacija EU
Ažurirano: 09.01.2015. 13:30h

Šef Delegacije Evropske Unije u Crnoj Gori Mitja Drobnič danas se upisao u knjigu žalosti u Ambasadi Francuske u Podgorici, izrazivši tom prilikom saučešće i podršku Francuskoj Republici, francuskom narodu i porodicama deset novinara i dva policijska službenika koji su ubijeni u oružanom napadu na redakciju satiričnog lista "Šarli Eebdo" u Parizu 7. januara.

"Delegacija Evropske unije u Crnoj Gori se pridružuje predsjednicima Evropske komisije i Savjeta EU, Žanu-Klodu Junkeru i Donaldu Tusku, kao i visokoj predstavnici Federiki Mogerini, u osudi terorističkog napada na slobodu medija i u izražavanju pune solidarnosti sa Francuskom, sa žrtvama napada i njihovim porodicama", navodi se u saopštenju Delegacije.

Danas je zastava Evropske unije spuštena na pola koplja na zgradi Delegacije u Podgorici.

"U podne su zaposleni u Delegaciji odali poštu žrtvama ovog brutalnog napada minutom ćutanja. Ovom prilikom podsjećamo da je Evropska unija ujedinjena u borbi protiv svih oblika ekstremizma, te da neće dozvoliti da sloboda izražavanja, kao temeljno ljudsko pravo, bude ugrožena ovakvim napadima", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: