Mihailo: RTCG prenosila Amfilohijevu liturgiju, a nas tiho zaobišla

80 pregleda 0 komentar(a)
Mihailo Dedeić, Foto: Boris Pejović
Mihailo Dedeić, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 09.01.2015. 12:10h

RTCG je televizijskim prenosom božićne liturgije iz podgoričke saborne crkve koju je predvodio mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije javno rehabilitovala politiku strahota i užasa iz devedesetih godina koju on oličava, navodi se u saopštenju mitropolita Crnogorske pravoslavne crkve (CPC) Mihaila.

"Tim činom beogradska patrijaršija SPC je demonstrirala i ekskluzivni status u našoj zemlji, koju je okupirala prije skoro jednog vijeka, dok je našu božićnu liturgiju televizija tiho zaobišla, zlonamjerni bi kazali, zbog viših državnih interesa. Takav odnos je promocija politike koja neprijatelje zemlje i naroda oglašava domoljubima i u kojoj izdajnici drže slovo o patriotizmu", istakao je Mihailo.

On je dodao da Amfilohijevo prizivanje mira i pomirenja u Crnoj Gori na toj liturgiji zvuči cinički kao i ukazivanje na obavezu da se zagrlimo, pomirimo i prevaziđemo diobe.

"To izgovara onaj koji često prijeti i demonstrira mržnju prema drugim i drugačijim i za takvu politiku uživa podršku administracije. Taj akt nije pravedan i patriotski, ali vjerujemo da će ovaj naš prigovor navesti nadležne da promijene politiku", zaključio je Mihailo.

Bonus video: