Amfilohije: Nemojte da se ljutite, malo sam jezičar

"Sreća je što braća Rusi shvataju da je to šala Crnogoraca, da se oni šale"
80 pregleda 122 komentar(a)
Ažurirano: 06.01.2015. 19:17h

Mitropolija crnogorsko-primorska nalagala je danas badnjake ispred Cetinjskog manastira, odakle je mitropolit Amfilohije poželio mir, napredak i spasenje svim vjernicima. On je ponovo kritikovao vjernike Crnogorske pravoslavne crkve optužujući ih da lože logorsku vatru.

"Neka oni kažu - ne dopada se nama Amfilohije, ne mora Amfilohije da im se dopada, ali nemojte ćivot Svetog Petra da mi prezrete", poručio je Amfilohije.

Komentarisao je i pridruživanje Crne Gore sankcijama Evropske unije protiv Rusije, kazavši da ni time ne može biti ugrožena viševjekovna veza.

"Sreća je što braća Rusi shvataju da je to šala Crnogoraca, da se oni šale. Šale se Crnogorci, kakve sankcije protiv cara Nikolaja, te sankcije protiv njega su sankcije protiv mitropolita crnogorskog Danila Petrovića", kazao je Amfilohije.

On je pojasnio i zašto nije prisustvovao proslavi 520 godina od štampanja Oktoiha koje je održano nedavno na Cetinju u organizaciji lokalne vlasti.

"Nemojte da se ljutite, jesam malo jezičar ja. Na Cetinju pozivaju mitropolita crnogorsko-primorskog, nasljednika Petrovića, latinicom. Da me je pozvao brat Italijan, Njemac, Hrvat, svaka čast, odazvao bih se, ali ovom pozivu se nijesam odazvao", rekao je Amfilohije.

Galerija

Bonus video: