Bar: Pekić po drugi put najbrži do Časnog krsta

Bez obzira na kišu, na Gradskoj plaži ispred Dvorca kralja Nikole ovog puta je bilo nikad više gledalaca-više stotina, i nikad više plivača-njih 60
1883 pregleda 0 komentar(a)
Sa plivanja u Baru, Foto: Radomir Petrić
Sa plivanja u Baru, Foto: Radomir Petrić
Ažurirano: 19.01.2019. 14:01h

Do Časnog krsta u Baru ove godine prvi je doplivao Tomo Pekić (28), pomoćni trener u ŽOK Galeb. Tomu je ovo drugi put da je na Bogojavljenje bio najbrži plivač.

"Prvi put sam plivao 2009, i tada stigao prvi. Od tada do danas nisam plivao i želio sma da obilježim jubilej, imao sam tu čast da i ovog puta prvi doplivam do Časnog krsta, na desetogodišnjicu", rekao je Pekić novinarima.

Bez obzira na kišu, na Gradskoj plaži ispred Dvorca kralja Nikole ovog puta je bilo nikad više gledalaca-više stotina, i nikad više plivača-njih 60.

"Zaista je ovo divan praznik, velika radost i blagodat. Veliko hvala svima koji su plivali , među njima je bilo i djevojaka kao i ranije, hvala i onim akoji su došli da ih bodre. Svima želim srećan i blagosloven praznik i da nas blagodat Božija koja se danas obilno izlila na cijelu vaseljenu, uvijek krijepi u svakom dobrom djelu,i u slozi i ljubavi bratskoj", rekao je protojerej stavrofor Slobodan Zeković.

On je uručio znamenja Pekiću i najmlađem učesniku, trogodišnjem Pavlu Deviću. Pekić je dobio u trajno vlasništvo srebrni krst Svetog Jovana Vladimira, a do narednog Bogojavljenja, kod njega če za blagoslov doma i porodice biti ikona Svete Bogorodice Trojeručice i krst koji je izvadio iz mora. Dević je dobio ikonu Presvete Trojice.

Nakon Bogojavljenskog plivanja za Časni krst, u Hramu Svetog Jovana Vladimira je z asv eučesnike priređeno okrepljenje.

Galerija

Bonus video: