Humanost na djelu: Nikšićani pomažu Slavoljubu

Od prošle godine u ovu humanu misiju „Akordu” se pridružilo i Udruženje paraplegičara Nikšić čiji je Jokić član
0 komentar(a)
Slavoljub Jokić, Foto: Svetlana Mandić
Slavoljub Jokić, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 29.12.2014. 13:10h

Tradicionalnim humanitarnim koncertom „Slavoljubu s ljubavlju“, koji već 13.godina organizuje kulturno kreativni centar „Akord“, završene su ovogodišnje manifestacije u sklopu Programa podrške razvoju kulture u Nikšiću.

Koncert se organizuje kako bi se prikupio novac za pomoć Nikšićaninu Slavoljubu Jokiću, koji je prije 20.godina, nakon saobraćajnog udesa, ostao nepokretan i slijep.

Zahvaljujući prodatim kartama i donatorima za Slavoljuba je prikupljeno oko 900 eura, a novac će biti uručen danas.

Od prošle godine u ovu humanu misiju „Akordu” se pridružilo i Udruženje paraplegičara Nikšić čiji je Jokić član.

Slavoljuba Jokića je 13.jula 1994. godine, dok je vozio bicikl, udario automobil i on je ostao slijep i nepokretan. U međuvremenu mu je otkazao jedan bubreg, a u drugom se pojavio kamenac, ima bolove u glavi, rukama, stomaku, i često ne zna koju će tabletu prije da uzme.

Igrao je folklor – osam godina u KUD-u „Čelik“ i isto toliko u „Zahumlju“. Bavio se kuglanjem, i 1993. godine proglašen je za najboljeg kuglaša Crne Gore. Bio je vatreni navijač „Crvene Zvezde“ i za osam godina odgledao je svih 16 derbija, a zidove njegove sobe krase posteri šampiona iz Ulica „Ljutice Bogdana“.

Slavoljub ima 53.godine i prije nesreće radio je u Željezari 11 godina. On i njegova sedamdesetpetogodišnja majka Milosava, koja je takođe slabog zdravlja, primaju nepuno 300 eura. Od tog novca treba platiti ljekove, komunalije, kupiti higijenska sredstva i preživjeti. Snalaze se nekako. Oboje imaju samo jednu želju – da Slavoljubov bol utihne. Nažalost, svjesni su činjenice da ta želja ne može biti ispunjena. Zbog toga im mnogo znači humani gest „Akorda“ i Udruženja paraplegičara, kao i pažnja rijetkih drugova.

Svi koji žele i mogu da pomognu treba samo da odu do Prve banke i na ime Slavoljuba Jokića uplate novac.

Br. žiro računa: 535-0100200088160-05 sa pozivom na račun 535-1-76

Bonus video: