PG: Dočeka Nove nema na otvorenom, slaviće se po lokalima

Gradonačelnik Slavoljub Stijepović najavio je na sjednici Skupštine da će doček organizovati iduće godine, ali da za to neće trošiti novac građana
153 pregleda 7 komentar(a)
Podgorica, Njegoševa ulica, Foto: Boris Pejović
Podgorica, Njegoševa ulica, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 26.12.2014. 06:53h

Gradska vlast ni ove godine nije pripremila organizovani doček Nove godine na centralnom Trgu Republike, a većina Podgoričana noć između 31. decembra i 1. januara provešće u restoranima, kafićima i noćnim klubovima.

Gradonačelnik Slavoljub Stijepović najavio je na sjednici Skupštine da će doček organizovati iduće godine, ali da za to neće trošiti novac građana.

Tradicionalni doček uz bend Milana Bukilića biće organizovan u nacionalnom restoranu "Ognjište", dok će u restoranu "Kužina", koji je Turistička organizacija Podgorice proglasila najboljim u 2014. godini da bude upriličeno slavlje uz bogat meni i starogradsku muziku.

Restoran "Morača" organizovaće svečanu večeru i neograničeno konzumiranje pića u najluđoj noći, a za muziku će biti zaduženi bend "Sevdah kvartet" i Vesna Perović.

U kafiću "Cheers" za doček će nastupiti pjevač Dejan Seferović, dok će 1. januara uveče gostovati gitariste iz Banjaluke.

Etno džez klub "Sejdefa" pripremiće 31. decembra boemsko veče uz zvuke gitare i harmonike benda "Duo Boemi".

Oni koji su odlučili da putuju negdje za praznike uglavnom su se odlučili za odlazak u Ohrid ili Budimpeštu.

Iz turističke agencije "Gallileo" kazali su "Vijestima" da u ponudi imaju putovanje u Ohrid za 110, gdje građani i ove godine najviše odlaze za praznike, kao i Solun za 145 eura, ali da su primamljive destinacije i Atina i Budimpešta.

Rekli su da od avionskih aranžmana nude put u Siciliju za 434 eura sa taksama, ali i Istanbul za 505 eura u trajanju od šest dana. I iz agencije "Grand travel" su istakli da zainteresovani i dalje najčešće žele da otputuju u Ohrid, a da su od avionskih aranžamana najpopularnije Sicilija i Barselona.

Iz agencije "Millenijum" tvrde da su se kod njih građani najviše interesovali za odlazak u Rim.

Preko te turističke agencije za pet dana, četiri noćenja i svim taksama, doček u vječnom gradu koštao je 519 eura.

Bonus video: