Građani iz Bara poručili: Nećete ovdje graditi, sadićemo nove čemprese

Građani su najavili da će dežurati ispred ograđenog dvorišta, saditi nove čemprese i da neće dozvoliti gradnju, već da će na tom mjestu ostati park
9346 pregleda 29 komentar(a)
Sa skupa, Foto: Radomir Petrić
Sa skupa, Foto: Radomir Petrić
Ažurirano: 20.01.2019. 12:39h

Tačno u podne, ispred ograđenog dijela gimnazijskog dvorišta u Baru, okupilo se nekoliko stotina građana, koji nastavljaju proteste zbog uništavanja više desetina stabala čempresa i namjera vlasti da tik pored zgrade srednje škole podignu vrtić.

Nakon okupljanja ispred školskog dvorišta uslijedila je šetnja po gradskom centru.

Skup je protekao bez ikakvih problema, a policija u civilu sa strane je diskretno pratila situaciju.

Učesnicima protesta obratili su se Miloš Pečurica, Jelena Selić i Bojan Rukavina.

Pečurica je kazao da građani imaju dva zahtjeva: da se obustavi izgradnja vrtića na ovoj lokaciji i da odgovaraju oni koji su odgovorni za sječu drveća.

Prisutnima su se obratili Maida Kurgaš, Savo Lalošević i učiteljica Rada Višnjić.

Građani su najavili da će dežurati ispred ograđenog dvorišta, saditi nove čemprese i da neće dozvoliti gradnju već da će na tom mjestu ostati park. Najavili su i da će uskoro biti organizovano novo okupljanje.

Tačno u 13 sati protestna šetnja je okončana upravo na mjestu odakle je i počela - ispred ograđenog dijela dvorišta, a učesnici protesta nisu išli do zgrade Opštine jer ona danas ne radi.

Protestu je prisustvovao poslanik i predsjednik Građanskog pokreta URA Dritan Abazović, kao i predstavnici opozicionih partija iz Bara i Ulcinja.

Bonus video: