Admiral Samardžić posjetio Pljevlja: Otvorio dva rekonstruisana vojna objekta

0 komentar(a)
Ažurirano: 25.12.2014. 17:35h

Načelnik generalštaba Vojske Crne Gore admiral Dragan Samardžić odao je priznanje Garnizonu u Pljevljima za sve ono što su u ovoj godini uradili posebno za njen doprinos u ocjenjivanju Prve pješadiske čete po NATO konceptu.

Tokom današnje radne posjete Pljevljima Samardžić je otvorio i jedan od rekonstruisanih objekata Vojske u koji je uloženo 215.000 eura.

Prema njegovim riječima rekonstruisan je i magacin ubojnih sredstava vrijednosti 50.000 eura.

"Sad nam predstoji i slijedi uskoro opremanje ovog objekta a takođe sam komandnom sastavu izdao nalog da pripreme srednjoročni plan rekonstrukcije svih objekata u kasarni Pljevlja koji će ostati za potrebe Vojske. Takođe ove godine smo značajno opremili ovu jedinicu u Pljevljima i takav proces modernizacije i naročito infrastruktunih objekata ne samo Pljevljima nego i u osalim garnizonima i kasarnama ćemo nastaviti i u narednom periodu", kazao je Samardžić.

On je podsjetio da je Vlada na osnovu nove strtegije odbrane donijel novu organizacijsko - formacijsku strukturu.

"Glavna novina u kopnenim snagama biće što će se sa brigadnog prelazi na bataljonski nivo.Postajaće bataljon kopnenih snaga i imaće tri glavne jedinice to su :dvije pešadijske čete, jedna u Nikšiću druga u Pljevljima. Inače na osnovu strategiskog pregleda odbrane koju je usvojila Vlada definisana su i objekti koji su neophodni za funcionisanje Vojske Crne Ggore.Ostala imovina je od 2006. godine preknjižena na Državu Crnu Goru to je državna imovina i u skladu sa Zakonom o imovini imovinom će upravljati Vlada Crne Gore", rekao je Samardžić.

On je danas posjetio i lokalnu upravu gdje je razgovarao sa predsjednikom Opštine Pljevlja Mirkom Đačićem.

Važno mjesto u razgovorima bilo je posvećeno mogućnostima za izgradnju stanova za pripadnike Vojske u partnerstvu opštine, Ministarstva odbrane i drugih ministarstava zainteresovanih za rješavanje stambenih pitanja službenika i namještenika zaposlenih u Pljevljima.

Jedna od tema razgovora bila su i planska dokumenta: DUP-ovi Mali i Veliki logor kao i potrebe Vojske Crne Gore kada je u pitanju prostor koji zahvataju ovi DUP-ovi.

Galerija

Bonus video: