Nagrađeni osnovci s najboljim znanjem o EU

Prvo mjesto na takmičenju i laptop osvojila je učenica podgoričke Osnovne škole Oktoih, Milica Komnenović
0 komentar(a)
Igraj online - Crna Gora i EU, Foto: Screenshot (Vlada Crne Gore)
Igraj online - Crna Gora i EU, Foto: Screenshot (Vlada Crne Gore)
Ažurirano: 25.12.2014. 10:54h

Glavni pregovarač Crne Gore sa Evropskom unijom (EU) Aleksandar Andrija Pejović uručio je nagrade učenicima osmog i devetog razreda koji su bili najbolji u takmičenju Igraj online - Crna Gora i EU.

U kvizu, koji je organizovalo Ministarstvo vanjskih poslova i evropskih integracija, učestvovalo je 229 učenika, od kojih je 18 dobilo odličnu ocjenu.

Dobri rezultati pokazatelj su, kako je rekao Pejović, da se u školama sticanju znanja o EU posvećuje dovoljno pažnje, ali i da postoji interesovanje za te teme.

"Danas slavimo mladost, onih koji su ne samo budućnost Crne Gore nego i budućnost EU", rekao je Pejović, poručujući da će učenici koji su učestvovali u kvizu, ali i svi ostali, biti građani EU i koristiti sve prednosti člansta.

"Naporno radimo svih ovih godina upravo da bi doprinijeli boljoj budućnosti i omogućili da kada završite školu i budete upisivali fakultet možete to da učinite u bilo kojoj državi članici, ali i iskoristite sve prednosti koje članstvo nudi, uključujući slobodan boravak i putovanje", rekao je Pejović.

Prvo mjesto na takmičenju i laptop osvojila je učenica podgoričke Osnovne škole Oktoih, Milica Komnenović.

Učenik devetog razreda OŠ iz Bijelog Polja Risto Ratković, Bogdan Šćekić, dobio je tablet za drugo osvojeno mjesto, dok je mobilni telefon dobio trećeplasirani učenik OŠ Oktoih, Predrag Terzić.

Nagradne pakete danas je dobilo još sedam učenika koji su na sva pitanja tokom kviza odgovorili tačno.

Bonus video: