Novinarima nisu dali da sjede za stolom za kojim sjedi Marković

Nakon sat, kada je trebalo da počne konferencija na kojoj je planirano da govore Marković i direktor zatvora Miljan Perović, za novinare nije bilo mjesta u sali
6 komentar(a)
ZIKS, Foto: Zoran Đurić
ZIKS, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 24.12.2014. 13:51h

Predstavljanje novih uniformi za službenike Zavoda za izvršenja krivičnih sankcija ostaće upamćeno po lošoj organizaciji konferencije za medije i lošem odnosu organizatora prema novinarima.

Ministarstvo pravde juče je poslalo poziv za konferenciju, u kojoj je navedeno da će potpredsjednik Vlade i ministar pravde Duško Marković danas u 10.00 sati posjetiti ZIKS.

U šetnju spuškim zatvorom sa Markovićem nijesu mogli mediji, iako je to ranije omogućavano.

Nakon sat, kada je trebalo da počne konferencija na kojoj je planirano da govore Marković i direktor zatvora Miljan Perović, za novinare nije bilo mjesta u sali.

Portparolka Ministarstva pravde Ana Radusinović novinare je obavjestila da se mogu smjestiti iza postavljenih kamera, uz obrazloženje da je u toj sali kolegijum. Na stolu su bile pločice sa imenima Markovićevih i Perovićevih saradnika.

Nakon takvog odnosa organizatora konferencije upravnu zgradu ZIKS-a napustili su novinari i fotoreporteri “Vijesti”, “Dana”, Televizije “Vijesti” i “PINK-a”.

Bonus video: