Vukčević pozvao kolege na protest: "Oslobodite se "podaničkog mentaliteta"

"Vidimo naše zaostale plate na rashodnoj strani budžeta i da se prihod od prodaje našeg kolaterala namjenski usmjeri u budžet kao neporeski prihod", kazao je Vukčević
88 pregleda 5 komentar(a)
Milan Vukčević, Foto: Arhiva Vijesti
Milan Vukčević, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 22.12.2014. 14:57h

Iz Predloga budžeta za narednu godinu može se naslutiti vrlo težak život građana, ocijenio je predsjednik Koordionacionog odbora povjerilaca "Radoja Dakića", Milan Vukčević i dodao da posvećenost socijalnoj politici i briga o ljudima ne može biti prepuštena tržištu.

On je naveo da je neophodno imati jasan, transparentan i dosljedno sproveden postojeći budžet, kako bi se sačinio programski za narednu godinu, zbog čega bivši radnici "Radoja Dakića" zahtijevaju da se prikažu svi rashodi države i finansiraju najhitnije infrastrukturne, socijalne i razvojne potrebe.

"Osnov za budžetsko finansiranje zaostalih zarada radnika "Radoja Dakića" vidimo u poštovanju principa vladavine prava, u činjenici da je država osnivač i većinski vlasnik preduzeća, a tu je i pravosnažna presuda izrečena u novcu", rekao je Vukčević agenciji Mina-business.

On je dodao da se bivši radnici "Radoja Dakića" bore za povjerenje građana u institucije.

"Vidimo naše zaostale plate na rashodnoj strani budžeta i da se prihod od prodaje našeg kolaterala namjenski usmjeri u budžet kao neporeski prihod", kazao je Vukčević.

On je dodao da očekuje da se većina njegovih kolega oslobodi "podaničkog mentaliteta" i dođe u srijedu pred Skupštinu, gdje će biti izmješteni redovni mirni prostesti radnika "Radoja Dakića", koji se održavaju ispred Vlade.

"Očekujemo i da se u Skupštini djeluje amandmanski u korist ostvarenja naših zahtjeva", poručio je Vukčević.

Bivši radnici podgoričke fabrike od početka 2009. godine organizuju mirne proteste i traže hitno izvršenje sudskih presuda, na osnovu kojih im se duguje 30 miliona eura glavnice i preko 20 miliona zatezne kamate.

Bonus video: