PUPI: Građani da dođu na protest u ponedjeljak

Prema riječima Vuletića, ako može za desetak godina da se iz Crne Gore iznese 2,65 milijardi dolara ili 294 miliona godišnje, 23 miliona eura za pogrešne sudske presude, 107 miliona garancija za KAP, 4,5 miliona garancija za Primorku Bar ili 30 miliona eura za rad radnih grupa, mora se imati i za penzionere, invalide, nezaposlene, žrtve tranzicije, zdravstvo i školstvo
0 komentar(a)
Vojo Vuletić, Foto: Arhiva "Vijesti"
Vojo Vuletić, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 19.12.2014. 12:32h

Partija udruženih penzionera i invalida Crne Gore (PUPI) pozvala je sve građane da u ponedjeljak dođu na protest u Bijelo Polje.

Iz PUPI-ja je saopšteno da se samo svi nezadovoljni građani, složno i zajedno mogu izboriti za svoja prava, povoljniji položaj i bolje sjutra generacija koje dolaze.

“Natjerajmo Skupštinu i Vladu da poštuju Ustav i zakone ove države. Ne dozvolimo da nam zakoni imaju veću pravnu snagu od Ustava. Hoćemo jednakost i ravnopravnost za sve građane”, poručio je predsjednik PUPI-ja, Vojo Vuletić.

On je rekao da traže više radnih mjesta i penzije za one koji nemaju posla niti bilo kakvih primanja, a stekli su određene uslove za to, pravedniju ali veću socijalu, invalidninu, bolju zdravstvenu zaštitu, ljekove i školstvo.

“Hoćemo da kod ovog nacionalnog bogatstva i resursa sa kojim Crna Gora raspolaže, kod ovih 620 hiljada građana nema gladnih, hoćemo da se nacionalno bogastvo pošteno i ravnomjerno raspoređuje”, naveo je Vuletić.

Prema njegovim riječima, ako može za desetak godina da se iz Crne Gore iznese 2,65 milijardi dolara ili 294 miliona godišnje, 23 miliona eura za pogrešne sudske presude, 107 miliona garancija za Kombinat aluminijuma (KAP), 4,5 miliona garancija za Primorku Bar ili 30 miliona eura za rad radnih grupa, mora se imati i za penzionere, invalide, nezaposlene, žrtve tranzicije, zdravstvo i školstvo.

Bonus video: