Položeni vijenci na Spomenik partizanu borcu na Gorici

Čestitku povodom Dana oslobođenja Podgorice gradonačelniku, predsjedniku gradske Skupštine Đorđu Suhihu i građanima uputio je predsjednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić, predsjednik SNP-a Srđan Milić...
101 pregleda 3 komentar(a)
Ažurirano: 19.12.2014. 12:08h

Gradonačelnik Slavoljub Stijepović povodom Dana Podgorice i 70 godina od oslobođenja grada položio je vijenac na Spomenik partizanu borcu na Gorici.

Vijence je položila i delegacija Foruma 2010.

Delegacija Pozitivne Crne Gore, koju su činili potredsjednica Azra Jasavić, članica Predsjedništva Tamara Bajić, politički direktor Aleksandar Ražnatović, stranački funkcioneri i predstavnici Foruma mladih, takođe je položila vijenac na Spomenik partizanu Borcu na Gorici.

Jasavić je kazala da se Pozitivna snažno zalaže za antifašističke vrijednosti i društvo solidarnosti.

"Na ovaj dan odajemo počast našim precima koji su položili živote za stvaranje građanske države i upućujemo jasnu poruku savremenicima i potomcima da samo antifašističke vrijednosti mogu sačuvati istinsku građansku Crnu Goru", poručila je Jasavić.

Čestitku povodom Dana oslobođenja Podgorice gradonačelniku, predsjedniku gradske Skupštine Đorđu Suhihu i građanima uputio je i predsjednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić.

Građanima Podgorice praznik je čestitao i predsjednik Socijalističke narodne partije Srđan Milić.

Premijer Milo Đukanović u čestitki povodom Dan Glavnog grada je naveo da "svoj praznik građani Podgorice obilježavaju u godini velikog jubileja – 70-godišnjice oslobođenja, što je prilika da svi zajedno izrazimo zahvalnost onima koji su kroz Narodnooslobodilačku borbu vratili nacionalni identitet i očuvali državno ime Crne Gore".

"Zahvaljujući tom velikom podvigu i antifašizmu kao trajnoj vertikali istorijskog održanja Crne Gore, kao i pregnućima generacija koje su doprinosile njenom razvoju kao ravnopravne republike u jugoslovenskoj federaciji, bio je i moguć 21. maj i referendum na kojem smo obnovili državnu nezavisnost prije osam godina i obezbijedili ponovno međunarodno priznanje. Današnja Podgorica s licem evropskog grada, prepoznata po svom multietničkom i multikulturalnom skladu, najreprezentativniji je izraz moderne Crne Gore, zemlje koja je faktor stabilnosti regiona, koja stalno napreduje u pregovaračkom procesu sa EU, i očekuje skori poziv za članstvo u NATO", naveo je Đukanović.

Galerija

Bonus video: