Đurović: Ivanović ne može u AEM, bez obzira ko ga je glasao

67 pregleda 0 komentar(a)
Goran Đurović, Foto: Luka Zeković
Goran Đurović, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 16.12.2014. 16:12h

Predsjednik Upravnog odbora Koalicije NVO “Saradnjom do cilja” Goran Đurović ponovio je da, “bez obzira ko je za koga glasao i ko je a ko nije nezavistan”, Darko Ivanović ne može da bude imenovan za člana Savjeta Agencije za elektronske medije (AEM), jer je vlasnik firme koja se bavi djelatnošću proizvodnje televizijskog programa.

"Zakon je jasan. Privredno društvo 'Agencija media n-gage' koje je u vlasništvu Ivanovića, proizvodi, u koprodukciji sa RTCG, emisiju 'Robin Hud' i to je činjenica. Kandidat Ivanović ne može da negira ono što je očigledno svakog petka na prvom programu RTCG. Za ovaj slučaj je potpuno nebitno što kandidat Ivanović ne radi u RTCG”, saopštio je Đurović.

Ivanović je juče rekao da Đurović "vještački stvara afere", da nema govora o konfliktu interesa i da je za njega “glasala i pozicija i opozicija”. On je kazao da je, silom prilika, morao imati pravni okvir saradnje sa RTCG.

Đurović, međutim, smatra da je Ivanović “u konfliktu interesa” po nekoliko zakonskih kriterijuma.

"Ne može biti istovremeno u poziciji da njegova organizacija proizvodi emisiju 'Robin Hud', a da on u Savjetu AEM donosi odluku o eventualnom kršenju zakonskih normi i profesionalnih standarda. Reagovanje Koalicije NVO je zasnovano na odluci Upravnog odbora i nije pojedinačan stav predsjednika Upravnog odbora. Nema potrebe da Ivanović personalizuje sukob samo zbog toga što Koalicija NVO insistira na poštovanju zakona”.

Bonus video: