Stoka se i dalje prodaje uprkos bolesti plavog jezika

Reporter "Vijesti" vidio je juče da su prodavci na pazarni dan nudili krave, ovce i koze, dok je komunalni inspektor muku mučio da ih skloni sa pijace
181 pregleda 2 komentar(a)
Stočna pijaca, Foto: Luka Zeković
Stočna pijaca, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 16.12.2014. 16:37h

Veliki broj farmera i mesara i dalje ponedjeljkom izvodi stoku na Stočnu pijacu, koja je zbog bolesti preživara plavog jezika zatvorena već šest nedjelja.

Reporter "Vijesti" vidio je juče da su prodavci na pazarni dan nudili krave, ovce i koze, dok je komunalni inspektor muku mučio da ih skloni sa pijace.

Mnogi stočari su svoju stoku vezali u šumi parka Ćemovsko polje, ne bi li se malo udaljili od pijace i skrili se od policajaca.

Komunalni inspektor naložio je stočaru Osmanu Hajrizaju da skloni kravu, koja je bila namijenjena za prodaju. Hajrizaj je inspektoru pokazao sve papire za prodaju, kao i uvjerenje veterinara da je krava zdrava, ali nije pomoglo, na kraju je napustio pijacu. Inspektor je "Vijestima" kratko kazao da nije nadležan da daje izjave, ali da sami ne mogu suzbiti prodaju stoke na pijaci, već da se u to moraju uključiti i ostali nadležni. Ramović Kember sa Konika prodavao je ovce i telad i tvrdi da ne zna drugi način da prehrani porodicu.

"Radim sa stokom otkada sam rođen i to mi je jedini izvor prihoda. Imam potvrde od veterinara da su grla zdrava, ali nekome nije u interesu da prodajemo ovdje", kazao je Ramović. On kaže da svakog ponedjeljka krijući prodaju i da prikolice auta i kamiona pokrivaju ceradama i šatorima.

Zbog bolesti bez trgovine i u prvom kvartalu 2015. godine

Iz “Tržnica i pijaca” je saopšteno da će Stočna pijaca biti zatvorena zbog bolesti sigurno i u prvom kvartalu naredne godine.

Iz Uprave za inspekcijske poslove nijesu juče odgovorili na pitanja "Vijesti", do kada će pijaca biti zatvorena i da li je Veterinarska inspekcija upoznata sa prodajom na pijaci.

Bonus video: