Čobeljić pisao Žugiću: Sredstva iščekujemo "kao ozeblo sunce"

Takođe, Sindikat je zaključio da ova sredstva treba iskoristiti za jednokratnu novčanu pomoć u neto iznosu od po 300 eura podijelila zaposlenima u MO i VCG
4 komentar(a)
Nenad Čobeljić, Foto: Arhiva "Vijesti"
Nenad Čobeljić, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 16.12.2014. 10:12h

Predsjednik Sindikata odbrane i Vojske Crne Gore Nenad Čobeljić očekuje od ministra finansija Radoja Žugića da da saglasnost da se sredstva iz unutrašnjih rezervi iskoriste za povećanje zarada zaposlenima u tom sektoru.

"Ne tako davno Vi i vaši najbliži saradnici rekoste nama predsjednicima sindikata i javno, više puta, da ste saglasni da se finansijska sredstva iz unutrašnjih rezervi resornih ministarstava mogu, u ovoj i narednoj godini, iskoristiti za povećanje zarada zaposlenima u tim ministarstvima. Rekoste takođe da nema prepreke ni ograničenja da se sredstva koja neće biti utrošena po bilo kom izdatku mogu preusmjeriti na personalne izdatke odnosno na zarade zaposlenih", naveo je Čobeljić u dopisu upućenom Žugiću.

On je podsjetio da je u skladu sa tim Sindikat odbrane i Vojske Crne Gore, u saradnji sa Ministarstvom odbrane, odnosno Službom za finansijske poslove MO utvrdio da u Ministarstvu odbrane, upravo po personalnim izdacima, postoje unutrašnje rezerve u iznosu od 1,35 miliona eura.

Takođe, Sindikat je zaključio da ova sredstva treba iskoristiti za jednokratnu novčanu pomoć u neto iznosu od po 300 eura podijelila zaposlenima u MO i VCG.

"Na zahtjev SOVCG da i formalno odobrite da se pomenuta sredstva uz novembarsku platu podijele zaposlenima u MO i VCG tražili ste da se sa tim saglasi i ministar odbrane, što je prema našim informacijama Pejanović-Đurišić i uradila. Obzirom da su se stvorili svi neophodni uslovi da do pomenute isplate dođe nejasno je zbog čega to do današnjeg dana nije i urađeno. Nejasno je zašto još uvijek niste dali saglasnost da se pomenuta sredstva isplate zaposlenima”, naglasio je Čobeljić.

On vjeruje da će se Žugić držati izgovorenih riječi i da će dati traženu saglasnost.

"Ali da znate koliko nestrpljivo zaposleni u MO i VCG iščekuju pomenuta sredstva, narodski rečeno "k'o ozeblo sunce", ne biste nas držali u neizvjesnosti niti bi dozvolili da se u ovim institucijama šire razne glasine i nezadovoljstvo. O krajnje zabrinjavajućoj i poražavajućoj materijalnoj situaciji u kojoj se nalazi 95 odsto aposlenih u MO i VCG više je besmisleno i govoriti. Računajući na Vašu riječ i pozitivan stav ministra odbrane i sam sam rekao zaposlenima da će im pomenuta sredstva biti isplaćena. Ostalo nam je samo da se vežemo za riječ", zaključio je Čobeljić.

Bonus video: