Skijaške asocijacije održaće seminare za učitelje i trenere

U planu je i okrugli sto na temu "Metodika obuke u školama sportova na snijegu"
87 pregleda 1 komentar(a)
Skijanje, Savin kuk, Foto: Obrad Pješivac
Skijanje, Savin kuk, Foto: Obrad Pješivac
Ažurirano: 16.12.2014. 11:25h

Dvije crnogorske skijaške asocijacije, MASI na Žabljaku a CUUTS na Vučju, narednog vikenda održaće predsezonske seminare za učitelje i trenere.

Zavisno od asocijacije seminari su za pedagoge skijanja, snouborda ili sportova na snijegu uopšte. Učešće na seminarima i pokazana znanja na ispitima kriterijumi su za dobijanje licenci za rad tokom naredne skijaške sezone.

Na sajtu MASI asocijacije navodi se da su teme dvodnevnog seminara "Savremena (Interski) škola sportova na snijegu u funkciji zimskog turizma" gdje je predavač Peter Sitar iz ZUTS, slovenačke ski asocijacije i trener alpskih disciplina, "Karakteristične povrede i uloga instruktora u zbrinjavanju i transportu unesrećenog", predavač Dragoslav Nenezić sa medicinskog fakulteta u Podgorici i predavanja na temu "Zakon o izmjenama zakona o skijalištima", predavač Mileta Leković.

U planu je i okrugli sto na temu "Metodika obuke u školama sportova na snijegu".

Za nedjelju je planiran rad na poligonima sa demonstratorima i obuka kandidata za instruktore ali je u varijanti nedostatka snijega sačinjen rezervni plan koji sadrži novosti u takmičarskom sportu, iskustva u spašavanja unesrećenih i povrijeđenih sa predavačem Zoranom Vojinovićem i nastup pred vrstom.

Asocijacija CUUTS, Crnogorskog skijaškog saveza, od petka do nedjelje planirala je rad na snijegu na nikšićkom skijalištu, video analize, projekcije i teorijska predavanja iz oblasti "Metodika rada sa mladim sportistima", a predavač je Drago Milošević.

Terenski rad obilježiće i subotu a teoretska predavanja obaviće Dag Modrić i Ivica Franjko.

Za večernje časove planirana je implementacija predloga zakona o skijalištima Crne Gore koje o čemu će im predavati Radivoje Vuković.

Nedjelju će obilježiti rad na terenu i polaganje ispita a program predviđa sadržaje za instruktore snouborda.

Bonus video: