Neće dozvoliti Sandžakliju i Husoviću ni da privire u Gornji Ibar

81 pregleda 9 komentar(a)
Gornji Ibar, Foto: Aida Skorupan
Gornji Ibar, Foto: Aida Skorupan
Ažurirano: 15.12.2014. 13:02h

Iz NVO Manjinski akcionari Gornji Ibar saopštili su da je Vlada Crne Gore na poslednjoj održanoj sjednici donijela odluku da se imovina Gornjeg Ibra, koju je Ministarstvo finansija uzelo na nezakonit način da u zakup Turskoj kompani Sandžakli i da se sredstva od zakupa uplate na budžet države iako je Zaključkom Vlade Crne Gore broj 03-2364 od 5 marta 2009 godine i tačku 5 zaključka broj 08-749/3 od 10 aprila navedeno, da sredstva koja se ostvare daljom prodajom pokretne i nepokretne imovine, uplaćuju na depozit privrednog suda Bijelog Polja, radi namirenja povjerilaca AD "Gornji Ibar".

"Iako je zakonom predvđjeno da prodaja i davanje u zakup stvari i dobara u državnoj imovini vrši se javnim nadmetanjem u ovom slučaju to nije urađeno, već se daje 72.596 m2 u zakup iza oči javnosti, što jasno govori da se radi o ustaljenoj praksi korupcije i nezakonitosti nad ovom firmom. Radnici i manajinski akcionari Gornjeg Ibra, su sa kupovinom toga dijela naše firme prevareni, u tim prevarama su učestvovali i ljudi koje je sadašnja lokalna vlast odmah uposlila u lokalnu samoupravu na mjestima direktora, prevareni smo i od privrednog suda u Bijelom Polju", navodi se u saopštenju koje potpisuje predsjednik NVO "Manjinski akcionari Gornji Ibar" Sadik Klimenta.

Dodaje se da su zbog ove prevare ostali na ulici bez ikakvog prava na dalji život i da se već sedam godina bore za svoja prava.

"Ako misli Vlada Crne Gore na čelu sa Milom Đukanovićem i Rafetom Husovićem, da nas i dalje varaju i da na prevaru daju našu kompaniju u zakup, a mi i naša djeca da nastavimo gladovanje,grdno se varaju. Poručujemo Ibrahimu Sandžakliju vlasniku firme ,"Sandžakli" nemoj da mu padne napamet da krene da otima našu firmu, koju smo mi radnici stvorili, krene li dobiće odgovor, jer nećemo ni njemu niti njegovom partneru Rafetu Husoviću, dozvoliti da privire u nju, pa kada bi svi živote ispred nje položili, dok se god ne ispoštuje svaki bivši radnik i manjinski akcionar koji je oštećen od Vlade Crne Gore i Ministarstva finansija", stoji u saopštenju.

Iz ove NVO ističu da ne gube ništa, jer su im životi već uništeni, ali da oni od njihove borbe ne odustaju po cijenu života.

"Na kraju želimo obavijestiti naše kolege iz Željezare i Boksita, nemojte tražiti u nas sa sjevera krivca, zbog povlačenja zakona o Vašem penzionisanju, tražite ga u DPS, mi nijesmo tražili povlačenje toga zakona već da u isti uđu svi u Crnoj Gori, koji imaju ista prava shodno Ustavu Crne Gore. DPS namjerno pravi podjele, mi trebamo sada da se svi ujedinimo iz čitave Crne Gore i da izađemo svi na ulice i trgove,u sve gradove u Crnoj Gori ,pa da vidimo kako može poslanik DPS Zoran Jelić da se igra sa našim i životima naših porodica. Zato Vas pozivamo da svi izađemo na ulice i trgove, nemojmo dozvoliti da oni misle da su jači od nas, ujedno još jednom pozivamo sve radnike iz opština sa sjevera da svi budemo 22. decembra na protestima Bijelom Polju", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: