Psi lutalice prave probleme u Baru: Za sedam mjeseci 123 napada na ljude

"Šta se dešava sa ovolikim brojem pasa lutalica po Baru, siju strah i trepet po gradu, djeca ispred škola ne izlaze na odmore, roditelji dolaze po njih, odvode ih dovode, sa sprejevima za odbranu i štapovima," navodi se juče u jednom od mnogobrojnih mejlova upućenih iz Bara redakciji „Vijesti“ na ovu temu
276 pregleda 20 komentar(a)
psi lutalice Bar, Foto: Čitalac "Vijesti"
psi lutalice Bar, Foto: Čitalac "Vijesti"
Ažurirano: 13.12.2014. 20:53h

Prije nekoliko dana čopor pasa lutalica napravio je veliku štetu u više domaćinstava u barskom naselju Ronkula.

Napali su pernatu živinu na imanjima Tereze Popović, Ajše Kolar i Jasmine Rukavine, a najveća šteta je pričinjena Spomenki Popović. U njenom dvorištu psi lutalice su prokopali zemlju ispod žice u dva nivoa, upali u boks u kojem su bili sedam pauna, četiri patke i tri kokoške i sve ih podavili.

“Vidjela sam tri psa ujutru koji bježe, a kada sam pošla ka boksu, šokirala sam se prizorom. Užas, ja više ne znam kome da se obratim zbog pasa lutalica koji haraju u naselju. I do sada su pravili štetu, ali, danas su prevršili mjeru”,rekla je Popovićeva, očajna i ogorčena što nema pomoći ni sa koje strane.

Ona se više puta obraćala Komunalnoj policiji i Komunalnom preduzeću, međutim, „ništa se nije promijenilo“.

Građani se sve češće žale na problem pasa lutalica.

Roditelji osnovaca kažu da brojniji čopori pasa lutalica izazivaju strah u kvartu oko Gimnazije na Topolici, u kojem se nalazi i centralna gradska OŠ „Blažo Jokov Orlandić“.

"Šta se dešava sa ovolikim brojem pasa lutalica po Baru, siju strah i trepet po gradu, djeca ispred škola ne izlaze na odmore, roditelji dolaze po njih, odvode ih dovode, sa sprejevima za odbranu i štapovima," navodi se juče u jednom od mnogobrojnih mejlova upućenih iz Bara redakciji „Vijesti“ na ovu temu.

U svim sezonskim anketama turista, čopori pasa lutalica redovno su apostrofirani kao jedan od najnegativnijih utisaka sa ljetovanja u Baru.

Samo u toku jula, u Baru psi su ujeli 13-oro djece, od kojih je najmlađe staro samo dvije godine.

Prema zvaničnoj statistici Doma zdravlja, za prvih sedam mjeseci 2014. zabilježena su čak 123 ujeda pasa lutalica u Baru.

Bonus video: