Mreža žena PzP: Smijeniti direktora OŠ „Marko Miljanov“

Pavlovićeva je konstatovala da se direktor škole mora smijeniti, jer ne obavlja odgovorno svoj posao
71 pregleda 4 komentar(a)
OŠ Marko Miljanov
OŠ Marko Miljanov
Ažurirano: 11.12.2014. 12:10h

Ministarstvo prosvjete mora pod hitno reaguje dovođenjem nekoga ko zna da obavlja funkciju direktora obrazovne ustanove, budući da je stanje u Osnovnoj školi „Marko Miljanov“ u Bijelom Polju katastrofalno, smatraju u Mreži žena Pokreta za promjene.

Kako ocjenjuju, ova škola nema grijanje, situacija se ponavlja iz godine u godinu, fiskulturna sala izgleda kao poslije bombardovanja, a roditelji đaka sve više traže ostavku direktora Blagoja Vujisića.

Iva Pavlović iz Mreže žena smatra da je sramno da u društvu koje teži Evropskim ciljevima i vrijednostima postoji ovakva škola, sa problemima koja se ujedno nalazi u regionalnom centru.

"Mi ne smijemo da dozvolimo da naša djeca ispaštaju zbog tuđe nesposobnosti i partijske podobnosti. To je situacija koja se ponavlja iz godine u godinu. Nekako se direktor te vaspitno obrazovne ustanove uvijek iznenadi kada dođe zima i kada , gle čuda na sjeveru države temperature padnu ispod nule. Da sve ne bi bilo toliko loše koliko je očajno, tačnije da bi sačuvali djeci zdravlje nastava se odvija sa skraćenim časovima“, tvrdi ona.

Prema njenim riječima, nedavno je roditeljima upućen poziv da učestvuju u jednoj vrsti nagradne igre kako bi se skupile pare i obnovio sistem za grijanje.

"Nije to velika cifra, svaki tiket se plaća 50 centi, ali se postavlja pitanja – kako to da gradska škola, koja je nekada važila za jednu od boljih ne samo u Bijelom Polju nema ono najosnovnije a to je grijanje? Kako saznajemo , grijanje će uskoro stići, ali da li će biti ponovljena situacija od prethodnih godina – kada je takođe kasnilo,pa je stiglo pa ga opet nije bilo i tako u krug?“, pita se ona.

Pavlovićeva je konstatovala da se direktor ove škole mora smijeniti, jer ne obavlja odgovorno svoj posao iako je sam sebe nominovao za Treće januarsku nagradu, koju dodijeljuje Opština zbog uspješno obavljenog posla.

"Prošle godine je TIKA dodijelila donaciju kojom su koliko toliko popravljeni prozori i vrata sa spoljne strane, međutim unutrašnjost škole je u kritičnom stanju. Prošle nedjelje je sanitarna inspekcija zatvorila dva toaleta , koja su čim su izašli odmah otvorena . Jedan od tih toaleta se nalazi na gornjem spratu , gdje su uglavnom učenici nižih razreda, a u drugi se ulazi sa spoljne strane. Vrijeme je da kao društvo reagujemo i stanemo na put nebrizi i javašluku. Ne možemo se zaduživati zbog autoputa dok su nam škole, vrtići, fakulteti i bolnice u stanju kakvom jesu", smatra ona.

Bonus video: