Dabović: Ruše na osnovu nezakonite odluke

“Kastelana” u Polju privodi kraju radove na izgradnji benzinske pumpe, a dio bulevara na kome su i dvije palme uklanja radi prilaza pumpi sa desne trake saobraćajnice
74 pregleda 1 komentar(a)
Kastelana, Foto: Samir Adrović
Kastelana, Foto: Samir Adrović
Ažurirano: 10.12.2014. 16:38h

Samostalni savjetnik za puteve i zelenilo u Opštini Ulcinj Dorđe Dabović ocijenio je da podgorička firma „Kastelana“ na svom gradilištu u Polju, dio Bulevara Teuta ruši na osnovu nezakonite odluke lokalnog parlamenta.

“Kastelana” u Polju privodi kraju radove na izgradnji benzinske pumpe, a dio bulevara na kome su i dvije palme uklanja radi prilaza pumpi sa desne trake saobraćajnice.

“Dižem glas protiv toga jer to mi je struka”, kazao je Dabović ocijenivši da će otvaranje nove raskrsnice stvoriti haos na bulevaru. On je kazao da “Kastelana” nema saglasnost Opštine da to radi iako ima sve ostale papire.

“Naša Skupština u ranijem sazivu je usvojila amandman Direkcije za saobraćaj na izmjene i dopune Detaljnog plana za Polje. Sporno je to što se ne može amandmanski djelovati na izmjene i dopune detaljnog plana zbog čega je rješenje i nezakonito”, kazao je Dabović. On tvrdi da bulevar nije regionalna saobraćajnica već u ingerenciji Opštine.

“Prije 15 dana poslao sam Direkciji dopis da stopira uklanjanje dijela bulevara i palmi, ali još nema odgovora. U međuvremenu, izvođač radova već vrši pripreme i za taj dio posla. Obilježio je i palme koje će da ukloni”, kazao je Dabović. On je naveo da je inspekcija bila na licu mjesta ali da je investitor pokazao dozvolu republičke direkcije.

Šef parlamenta Fuad Hadžibeti potvrdio je “Vijestima” da se ne može amandmanski djelovati na izmjene i dopune detaljnog plana.

“Ne znam šta je tu bilo tačno, tada nijesam bio predsjednik parlamenta”, kazao je Hadžibeti.

Sekretar za urbanizam Mustafa Gorana kazao je da “Kastelana” njegovom resoru nije podnijela nikakav zahtjev za davanje bilo kakve saglasnosti. Direktor “Kastelane” kazao je da njegova firme posjeduje sve regularne papire i dozvole.

“Ako neko ima primjedbu zna se zakonska procedura, kako za toga ko je ima tako i za nas. “Kastelana” svakako radi po zakonima ove države i to nije teško utvrditi”, kazao je Nikola Dušević.

Bonus video: