Oklevetani student i profesor

"Ukoliko uspijemo da utvrdimo ko su studenti koji se tako grubo šale, što će vjerovatno biti veoma teško, protiv njih će biti pokrenut diciplinski postupak koji može rezultirati najtežom sankcijom na UCG - predlogom za njihovo isključenje sa studija na određeno vrijeme”
265 pregleda 43 komentar(a)
Ažurirano: 10.12.2014. 15:07h

Uprava Pravnog fakulteta istražuje ko je oklevetao profesora Ranka Mujovića i studenta Stefana Vujotića, optuživši ih za korupciju.

Zgrada Pravnog fakulteta i okolina oblijepljeni su plakatima na kojima piše: “Stefan Vujotić (301/11) Pravni fakultet (Univerzitet Crne Gore) je platio 700 eura da položi međunarodno pravo. Uprava ćuti! Bruka!”.

Vujotić je u kratkoj izjavi “Vijestima” demantovao da ima bilo kakve veze sa letkom.

Mujović tvrdi da Vujotić kod njega nije ni polagao kolokvijume.

Mujović

“Dekan je po službenoj dužnosti pokrenuo proces utvrđivanja činjenica i odgovornosti. Pretpostavljam da se radi o gruboj šali, ali je ovog puta zaista jako neprijatna”, kazao je Mujović.

Dekan Pravnog fakulteta Dragan Radonjić istakao je da je uprava preduzela sve mjere, kako bi se slučaj razriješio:

”Profesor Mujović i student Vujotić će dati i pismeno izjašnjenje o svemu ovome. Ukoliko uspijemo da utvrdimo ko su studenti koji se tako grubo šale, što će vjerovatno biti veoma teško, protiv njih će biti pokrenut diciplinski postupak koji može rezultirati najtežom sankcijom na UCG - predlogom za njihovo isključenje sa studija na određeno vrijeme”.

Radonjić je rekao da uprava fakulteta već određeno vrijeme prima anonimne prijave protiv istog studenta:

”U kojima se tvrdi da je navodno dva ispita položio koristeći se nedozvoljenim sredstvima - bubicama. Interesovao sam se za taj slučaj, razgovarao sa studentom, ali i studentskim predstavnicima i došli smo do zaključka da se radi o određenim sukobima među visokoškolcima. Međutim, s obzirom na kolegijalnost među njima, nijesmo saznali ko su studenti koji se na taj način šale. Ovog puta je šala ipak pregruba i nanosi štetu studentu, profesoru i fakultetu”.

Galerija

Bonus video: