Vučelić izabran za direktora "Vodovoda": Policija nije ništa otkrila

Aleksandar Sekulić (DF) je kazao da su to ciljane afere koje rade „određeni krugovi“, kojih je DF svjestan i „neće dozvoliti da uđe u to kolo“
130 pregleda 10 komentar(a)
Migo Stijepović, Vladan Vučelić, Foto: Boris Pejović
Migo Stijepović, Vladan Vučelić, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 09.12.2014. 19:39h

Skupština Glavnog grada je imenovala Vladana Vučelića za izvršnog direktora “Vodovoda i kanalizacije”, nakon što je objasnio da je kontrola policije u tom preduzeću završena i da nijesu otkrivene nikakve nepravilnosti u poslovanju.

Za imenovanje su glasali odbornici vladajuće DPS –SDP –BS-LP-DUA-HGI koalicije, a uzdržani su bili odbornici SNP-a Dragan Ivanović i Kolja Ljuljđuraj i Drago Klikovac (DF). Protiv su glasali ostali odbornici DF, SNP i Pozitivne.

Vučelić je kazao da ne zna ko je podnio prijavu za nesavjesno poslovanje u tom preduzeću, istakavši da je „kontrola dobro došla onome ko radi u skladu sa zakonom, bez obzira sa kojim motivom je neko uputio prijavu“.

Dolazak inspektora u „Vodovod“ je, kako je istakao, pokazalo, da nema povlašćenih, jer u suprotnom, ne bi došla kontrola u „Vodovod“ na čijem je čelu predsjednik podgoričkog DPS-a.

Aleksandar Sekulić (DF) je kazao da su to ciljane afere koje rade „određeni krugovi“, kojih je DF svjestan i „neće dozvoliti da uđe u to kolo“ .

„Postoji momenat da ste i te kako znali kad su i od koga bile prijave, a ovoga puta ne znate. Ovdje se dešavaju stvari koje nijesu ne tempirane“, kazao je Sekulić.

Mitar Vuković (SNP) je tražio se povuče odluka o imenovanju Vučelića, dok se ne dokaže njegova krivica ili nevinost.

„Podržavam Vučelića ..ako neko zna nešto što ja ne znam, ponovo ćemo sjesti i razgovarati“, kazao je predsjednik Skupštine Đorđe Suhih.

Vučelić je navodeći razloge zašto treba da ga imenuju, kazao da je „Vodovod“ sve poslovne godine za vrijeme njegovog mandata završio sa pozitivnim rezultatom od 400 do 900.000 eura. Ukupan prihod preduzeća, tvrdi, nije prelazio osam miliona, a za vrijeme njegovog mandata je iznosio između 10 i 12miliona.

Gradonačelnik Slavoljub Stijepović je kazao da Vučelić može da korača uzdignute glave i da je zaslužio da bude imenovan na tu poziciju.

„Molim vas da pustimo državne organe da rade svoj posao. Poželjna je svaka kontrola, i u svakoj partiji, pa da vidimo kakvi su računi i obračuni. Ova kontrola je poruka svima za to“, kazao je Stijepović.

Skupština je imenovala Gorana Petrovića za glavnog administratora Podgorice, Srđana Raičevića za direktora Agencije za izgradnju i razvoj i Ranka Jovanovića za izvršnog direktora “Tržnica i pijaca”. Tamara Bajić (Pozitivna ) je ocijenila da je izbor Petrovića, koji je bio jedini kandidat na konkursu, prevara i da vrijeđa zdrav razum, te da je trebalo da kandiduju makar tri kandidata da bi se „mi osjećali minimalno ispoštovani“.

Stijepović je pohvalio i Petrovića, istakavši da je riječ o profesionalcu koji će odgovoriti obavezama.

„Ne mislite vlajda da treba da dovedemo pripravnika sa Biroa. Ja vjerujem u tog čovjeka a vi ćete moći da provjeravate naš rad. Naš rad svaki dan provjeravaju građani. Bilo bi dobro da naučite nešto od njih kako bi vidjeli šta očekuju od buduće vlasti“, kazao je Stijepović.

Bonus video: