U utorak imenovanje Vučelića, opozicija tražila da se sačeka policija

Mitar Vuković (SNP) je zatražio odlaganje Vučelićevog imenovanja za narednu sjednicu odbora
91 pregleda 1 komentar(a)
Vladan Vučelić, Foto: Arhiva Vijesti
Vladan Vučelić, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 08.12.2014. 14:23h

Članovi odbora za izbor i imenovanja su predložili Skupštini glavnog grada da na sjutrašnjoj sjednici imenuje Vladana Vučelića za izvršnog direktora “Vodovoda i kanalizacije”, iako su odbornici opozicije tražili da se ta tačka odgodi dok policija ne završi provjeru poslovanja u tom preduzeću.

Sektor kriminalističke policije je, kako je ranije objavljeno u medijima, otvorio predistražne radnje protiv sadašnjeg vršioca dužnosti direktora “Vodovoda” VladanaVučelića, i ispituje poslovanje tog preduzeća u poslednje četiri godine. Inspektori, kako je objavljeno, provjeravaju sve ugovore koji su sklopljeni od 2010. godine, kao i da li je u tom periodu bilo otpisa dugova za veće potrošače.

Mitar Vuković (SNP) je zatražio odlaganje Vučelićevog imenovanja za narednu sjednicu odbora, dok državni organi, “ koji su ušli u “Vodovod” radi provjere malverzacija i nepravilnosti”, ne završe posao.

“Ovo je vrlo ozbiljna stvar. Kao odbornik, jedan broj rukovodilaca u “Vodovodu” doživljavam kao vrlo profesionalne, a pogotovo što je napravljen pomak u razvoju sela, kada je riječ o vodosnabdijevanju”, kazao je Vuković.

Aleksandar Sekulić (DF) je zatražio da se tačka odgodi dok Vučelić ne dostavi odboru uvjerenje da se protiv njega ne vodi pretkrivični postupak.

“Znam da to nije zahtjev koji on mora da ispuni, ali ...može kasnije da nam bude problem, da smo čovjeka koji je pod istragom za krupna djela, imenovali na neku funkciju, a imali smo indicije za ovo o čemu pričam”, kazao je Sekulić.

On je kazao da nije saglasan da je “Vodovod” u prethodnom periodu dobro radio, s obzirom da se “voda zamuti čim padne kiša i da živimo kao u 19.vijeku”.

Predsjednik odbora Blažo Šaranović je kazao da ne mogu unaprijed odlučivati na osnovu pisanja medija, istakavši da, ukoliko se u narednom periodu dokaže da je bilo zloupotrebe službenog položaja, Vučelić kako je imenovan, može biti i razriješen.

Sekretar Skupštine Veselin Vukčević je kazao da nije riječ o krivičnoj istrazi, jer u tom slučaju Vučelić ne bi mogao da bude kandidat za direktora “Vodovoda”.

Braka Bošnjak (DF) je ocijenila da je “ozbiljna stvar čim je policija počela da vrši predistražne radnje”, istakavši da je “Vodovod” prepoznat kao uporište DPS-a za predizborne svrhe.

Članovi odbora Nermin Abdić (DPS), Damir Šehović(SDP), Milenko Mugoša (DPS) i Draško Vučinić (DPS) predložili su Skupštini da imenuje Vučelića za izvršnog direktora “Vodovoda”, a protiv su bili Vuković, Sekulić, Bošnjak i Boris Pejović (DF).

Bonus video: