Nikšićki osnovci učili o selektivnom odlaganju otpada

Radionica je dio programa "Obrazovanje o upravljanju otpadom" koji je od ove školske godine u Katalogu programa za stučno usavršavanje nastavnika Zavoda za školstvo Crne Gore, a koji je razvijen u okviru "Škole ekološkog aktivizma"
0 komentar(a)
odlaganje otpada, Foto: OZON
odlaganje otpada, Foto: OZON
Ažurirano: 08.12.2014. 14:26h

Učenici starijih razreda Osnovne škole "Luka Simonović" iz Nikšića su imali priliku da saznaju nešto više o selektivnom odlaganju otpada.

Radionicu je organizovao Ekološki pokret "Ozon", a bili su prisutni i predstavnici Škole ekološkog aktivizma.

Radionica je dio programa "Obrazovanje o upravljanju otpadom" koji je od ove školske godine u Katalogu programa za stučno usavršavanje nastavnika Zavoda za školstvo Crne Gore, a koji je razvijen u okviru "Škole ekološkog aktivizma".

"Programom je planirana izrada Planova za upravljanje otpadom u školskim objektima, kao i opremanje adekvatnom infrastrukturom za separatno odlganje otpada, realizovanje kreaitivnih radionica i eko bazara na kojima će biti izloženo ono što učenici naprave od otpadnog materijala, sve u cilju prihvatanja otpada kao potencijalno vrijedne sirovine a ne kao neriješivog problema“, kazao je Aleksandar Perović, direktor „Ozona“ i autor pomenutog programa.

Škola "Luka Simonović" dobila je i zeleno ostrvo za selektivno odlaganje otpada, kao i posudu za kompostiranje koja će pomoći nastavnicama da im praktično objasne ovaj proces.

U Program obrazovanje o upravljanju uključeno je devet nastavnica iz pomenute škole koje su prošle adekvatnu obuku u Zavodu za školstvo i učestvovale u studijskoj posjeti sanitarnoj deponiji u Podgorici.

Bonus video: