Zatvoren saobraćaj, građani rade put kroz Velembuse do Marovića

"Uredićemo dionicu kroz centar sela, dužine 400, a širine šest metara, što će nakon betoniranja omogućiti i parkiranje auta na ulici"
326 pregleda 5 komentar(a)
Mahmud Pupi Duraković, Foto: Radomir Petrić
Mahmud Pupi Duraković, Foto: Radomir Petrić
Ažurirano: 05.12.2014. 20:22h

Od subote šestog decembra, pa sljedećih pet dana, lokalni put od Marovića kroz Velembuse biće blokiran zbog radova na njegovoj opravci, a za to vrijeme saobraćaj za Mikuliće biće preusmjeren na dionicu od Sustaša.

Uz molbu da se ima razumijevanja za ovu akciju koju sami organizuju i sprovode mještani, inicijator opravke Mahmud Pupi Duraković rekao je "Vijestima" da će nakon rekonstrukcije saobraćaj kroz Velembuse za Turčine, Male i Velike Mikuliće, kao i za Gretvu, biti mnogo lakši i bezbjedniji.

"Uredićemo dionicu kroz centar sela, dužine 400, a širine šest metara, što će nakon betoniranja omogućiti i parkiranje auta na ulici. Pored mještana i dijaspore iz SAD, akciju su pomogli Dragan Stojanović i DOO "Stole", "Kalamper petrol", Munib Ličina, "Kalamper plus", "Cakansport", "Nedim komerc", "Međedović boje i lakovi" . Hvala svima koji su se odazvali na apel seljana, mi sve ovo sami radimo", istakao je Duraković.

Sagovornik "Vijesti" pokrenuo je u aprilu i prvu akciju uređenja puta kroz Velembuse, kada su mještani takođe sami i uz pomoć donatora betonirali dotrajali put u dužini hiljadu, a širini tri metra.

Velembusi u MZ Stari Bar, na obroncima Mukovala, tranzitno su mjesto za domaće i strane lovce i turiste koji idu na Rumiju, a ovaj put vodi i do manastira Svetog Sergeja.

Bonus video: